Dorpsnieuws

151003-phe-MuzikaalVerblijf  02Meer dan honderd stemmen hebben er geklonken op het korenfestival dat was georganiseerd door kamerkoor Mi Canto. Vijf koren, met een heel verschillend repertoire, lieten het publiek genieten van het begin tot het einde. Wat een enthousiasme, passie en plezier straalden zij uit, maar soms ook een grote ingetogenheid. Meer foto's.

 

Voor de pauze stapte de dirigent van La Orféon zelfs tussen zijn dames om samen met hen het lied ‘Somebody to love’ van Queen ten gehore te brengen. Peter van Raak kan niet alleen dirigeren en arrangeren maar ook nog eens prachtig zingen. De veelzijdigheid van ieder koor, van iedere dirigent hebben we mogen horen en ervaren. We mogen trots zijn op het feit dat drie van de vijf koren uit HDL komen. Een muzikale gemeente…dat kun je wel stellen.

Met deze avond heeft Mi Canto het feestelijk jaar van zijn 25-jarig bestaan afgesloten.
De feestelijkheden begonnen in december 2014 met de jubileumconcerten met Argentijnse gasten. Gevolgd door het concert ’25 jaar Mi Canto in 25 liederen’ en tot slot dit concert Muzikaal Verblijf.

Nu moeten wij wel weer twee jaar wachten op de 11de editie van Muzikaal Vertier met een koor of vier of wordt het dan Muzikaal Veranderingsproces voor een koor of zes?
We kijken er naar uit !!!

Tekst: Ine Zonneveld
Foto’s: Piet van Helvoort

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda