Dorpsnieuws

Kirsten BenschopEen aanrader voor iedereen die vragen stelt bij de achtbaan die ons leven vaak is.

De theatermaakster Kirsten Benschop brengt donderdag 26 mei de voorstelling ‘Spiegeltijd’ voor het voetlicht in de Abdij van Berne.Het verhaal in Spiegeltijd is van de journaliste Leonie die op zoek is naar levenslessen.

Zij moet na haar ontslag opeens zelf de vragen beantwoorden die op haar af komen.

Met een mix van acteren, vertellen en zingen brengt Kirsten Benschop dit verhaal op een heldere en toegankelijke manier. Spiegeltijd is een gelaagde voorstelling: een zoektocht naar het wezen van het bestaan.

Als afsluiting van het seizoen van Berne-Anders is dit een aanrader voor iedereen die vragen stelt bij de achtbaan die ons leven vaak is.

Kirsten Benschop is professioneel theatermaker in het door haar in 2000 opgerichte gezelschap K’onTour Theater. Zij speelt solovoorstellingen die net een spade dieper graven.

De avond begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 10,= inclusief koffie/thee in de pauze.

Kaarten aan de zaal of bij voorkeur reserveren via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Spiegeltijd : Spannend, mysterieus, filosofisch, spiritueel én met humor.

In deze ca. 80 minuten durende solovoorstelling Spiegeltijd, zien we de jonge journaliste Leonie die opdracht krijgt een interview af te nemen bij de wat excentrieke Rosanna V. Een bijzondere reeks vraaggesprekken volgt. Al snel blijkt dat sommige vragen niet zo eenvoudig te beantwoorden zijn. Enerzijds voelt Leonie zich aangetrokken tot de wijze levenslessen van deze tijdloze Rosanna V.; anderzijds is er ook weerstand, onbegrip.

In dromen nestelen verwarring en spanning zich in Leonie’s leven. Een zuigende kracht van iets dat groter is dan zij zelf brengt haar langzaam in beweging.

Als Leonie onverwachts ontslag krijgt zijn haar vragen niet langer beroepsmatig. Nu is zij het zelf die moet worden bevraagd op zoek naar antwoorden. Een bezoek aan Rosanna V. lijkt onvermijdelijk… want “in het leven kun je gemakkelijk worden weggehouden van datgene dat je zou moeten doen, van diegene die je werkelijk bent”, aldus Rosanna V.

In Spiegeltijd ontmoeten twee werelden elkaar in een spannende mix van surrealisme en hedendaagse werkelijkheid. Een voorstelling van verlies naar vrijheid. Met herkenbare levensvragen, zin-zoekend en zin-gevend, van buitenkant naar binnenkant.

Er zitten elementen in deze voorstelling waardoor mensen geraakt worden. Kirsten Benschop gaat na de pauze in gesprek met de bezoekers over de vragen die ons een leven in een achtbaan laten voelen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen