Dorpsnieuws

rodenburgOp woensdag 1 juni zal er in Cultureel Centrum Servaes een informatieavond worden gehouden over de bouwplannen van de gemeente in Heeswijk-Dinther.
Samen met Actief Burgerschap zal er informatie worden gegeven over de ontwikkeling van de locaties Veldstraat en Rodenburg. Vooral Rodenburg zal het onderwerp van gesprek zijn.

Voor de ontwikkeling van Rodenburg heeft men gekozen voor een revolutionaire opzet. Er is vooralsnog gekozen om het plan zonder projectontwikkelaars samen met de inwoners vorm en inhoud te geven.
De kernwoorden voor dit plan zijn:

  • Betaalbaar
  • Duurzaam
  • Voor het dorp, door het dorp

Hadeejer, bouwlocatie Rodenburgseweg

Dit wil zeggen dat er in principe voor alle gegadigden de mogelijkheid zal zijn om een voor hem geschikte woning te verkrijgen. Dan kan het gaan om sociale huurwoningen, koopwoningen, zelfbouw en alle mogelijke varianten.

Naast de presentatie van de plannen door wethouder Peter van Boekel zal ook Actief Burgerschap een bijdrage leveren met de nadruk op zelfwerkzaamheid, samenwerking en bouwen in CPO verband.

Tijdens de presentatie van de bouwplannen zal ook de grondprijs door wethouder Peter van Boekel bekend gemaakt worden.
Na de presentatie zal het voor iedereen mogelijk zijn om persoonlijke vragen te stellen aan de gemeente, aan financiële instellingen, aan makelaars, aan bouwbedrijven, aan bouwadviesbedrijven, omtrent duurzaamheid enz.

Zaal open: 19:00 uur
Aanvang programma: 19:30 uur

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen