Dorpsnieuws

wegwerkzaamheden N279Vanaf 4 juli 2016 rijdt het verkeer tussen de aansluiting Middelrode en de aansluiting A50 niet meer over de huidige provinciale weg N279 ’s-Hertogenbosch-Veghel, maar tijdelijk over de noordbaan van de nieuwe N279, die in de afgelopen maanden is aangelegd.

Daardoor ontstaat ruimte voor de aannemer om op de plek waar nu de 'oude' N279 ligt de nieuwe zuidelijke rijbaan en de op- en afritten te bouwen.

Om dit mogelijk te maken is de aansluiting van de Heeswijkseweg op de N279 van vrijdag 1 juli, 21.00 uur tot en met maandag 4 juli, 5.00 uur afgesloten voor het autoverkeer.

Na dat weekend kan het verkeer voor een deel al gebruik maken van de nieuwe ongelijkvloerse kruising. De huidige kruising bij de Heeswijkseweg en de verkeerslichten zijn vanaf 4 juli 2016 niet meer in gebruik. De aansluiting Heeswijk-Dinther is nog niet volledig in gebruik, aangezien aan de zijde van het kanaal de toe- en afrit nog gerealiseerd moet worden. Verkeer vanuit ‘s-Hertogenbosch naar Heeswijk-Dinther en vanuit Heeswijk-Dinther naar Veghel wordt tot het einde van 2016 omgeleid.

Aansluiting Laverdonk definitief gesloten

Vanaf 24 juni 2016, 21.00 uur is de aansluiting van Laverdonk op de N279 definitief gesloten voor het autoverkeer. Tussen 24 juni en 1 juli 2016 wordt de kruising Laverdonk afgebroken en wordt de noordelijke rijbaan van de N279 en de parallelweg op dit deel aangelegd. Deze werkzaamheden vinden 24 uur per dag plaats. Autoverkeer van en naar Kanaaldijk-Noord (parallelweg) en Laverdonk moet via de Heeswijkseweg en de Hoofdstraat/Sint Servatiusstraat (centrum van Heeswijk) rijden of via bedrijventerrein De Amert in Veghel. Na het weekend van 4 juli 2016 rijdt het autoverkeer van en naar Kanaaldijk-Noord en Laverdonk via de nieuwe aansluiting Heeswijk-Dinther Zuid. De omleidingsroutes zijn te vinden op www.werkenaann279noord.nl. Daar staat ook meer informatie over de verbreding van de N279 en de geplande werkzaamheden.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen