Dorpsnieuws

Bieb fotoElke week een boek cadeau: Vluchtelingenwerk H.D.                           Medewerkers van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken mogen in ”Het jaar van het Boek” elke week een boek uitreiken aan iemand in het werkgebied (gemeente Bernheze, Landerd, Oss, Veghel en Uden). Een boek dat persoonlijk geselecteerd is en aangeboden wordt door een medewerker van de bibliotheek.

Zo is er in 2016 elke week een feestelijk moment om extra aandacht te vragen voor “Het Boek”

In Heeswijk-Dinther werd het boek overhandigd aan John Davies.

Hij is als vrijwilliger in Heeswijk-Dinther actief voor Vluchtelingenwerk Nederland. Als vrijwilliger is John regelmatig aanwezig tijdens het spreekuur voor vluchtelingen in de bibliotheek. Hij begeleidt vluchtelingen op juridisch en maatschappelijk gebied.

De toegenomen stroom vluchtelingen zorgt voor aanzienlijk meer werk. In de Abdij van Berne wordt in de tweede helft van augustus aan veertien vluchtelingen onderdak geboden. Als bibliotheek willen we John extra in het zonnetje zetten voor het vele werk dat hij op vrijwillige basis voor de vluchtelingen in Heeswijk-Dinther verricht. Daarom overhandigen we het boek van deze week aan hem.

Het boek “Hoe ik talent voor het leven kreeg” van Rodaan Al Galidi gaat over een vluchteling, zijn eerste chaotische dagen in Nederland en het langste wachten van zijn leven in het asielzoekerscentrum, een wachtkamer die hij deelt met 500 anderen.

Een schrijnend verhaal dat voor veel vluchtelingen eerder regel dan uitzondering is.

Tips voor andere interessante initiatieven, organisaties of personen waar het boek van de week naar toe kan, zijn van harte welkom bij de lokale bibliotheek.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen