Dorpsnieuws

Het VerhaalZondag 27 augustus vindt Het VerhAal plaats. Het sfeervolle gratis literaire festival langs de oever van de Aa ontvangt dit jaar onder anderen Bart Chabot, Pepijn Lanen en Ellen Deckwitz. Daarnaast verbindt Het VerhAal literatuur met alle mogelijke vormen van kunst. Bekende en minder bekende auteurs en kunstenaars staan naast elkaar in de natuur.

 

De route is een prachtige wandeling door de natuur van de bibliotheektuin in Veghel tot de Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther. Er is ook een fietsroute uitgezet. Om alles te zien moet af en toe afgestapt en gelopen worden. Het festival is gratis toegankelijk en biedt literaire en muzikale optredens, acts en beeldende kunst langs de oevers van het riviertje de Aa. Ook het verhaal van de rivier zelf heeft een plaats gekregen, verteld door waterschap Aa en Maas. Een bijzonder onderdeel vormt de hoogmis om 12.00 uur in de idyllische omgeving achter kasteel Zwanenburg. Pastoor Joost Jansen, norbertijn van de abdij van Berne, belicht het water in de bijbel. De mis wordt omlijst door het Haydn Ensemble.

Al lopend komen de festivalgangers elke paar honderd meter voor een nieuwe verrassing te staan. Een dag voor iedereen die houdt van literatuur, kunst en natuur in de breedste zin. Aan begin, eind en onderweg zijn aparte hapjes en drankjes te krijgen.

Het actuele programma en informatie over de diverse acts is te vinden op www.hetverhaal.nu 

Organisatie Literair festival Het VerhAal wordt georganiseerd door de bibliotheken Veghel en Heeswijk-Dinther, kunstgroep De Compagnie, de Bernhezer Kunstkring en de Toeristisch Recreatieve Vereniging Bernheze. Het is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van het VSB fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Meierijstad, Rabobank Bernheze, Rabobank Uden en Veghel en waterschap Aa en

Plaats reactie