Dorpsnieuws

ons welzijn 1Op dinsdagavond 20 februari opent het Alzheimercafé om 19.00 uur weer zijn deuren in het Pieter BrueghelHuis, Middegaal 25 in Veghel. Zoals gebruikelijk wordt er ook dan vanaf 19.30 uur een bepaald aspect van de ziekte dementie besproken.

Deze keer gaat het over de veranderingen in het gedrag van mensen met dementie. Die veranderingen zijn vaak niet te begrijpen en zorgen voor veel verdriet en machteloosheid. Een psycholoog komt uitleg en advies geven over het omgaan met onbegrepen gedrag. Bovendien komt een mantelzorger vertellen over haar ervaringen. Het Alzheimercafé is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in dementie en de toegang is gratis.

herkenning

Wanneer iemand gaat dementeren kan er veel veranderen, zowel voor de betrokkene zelf als voor zijn of haar omgeving. Niet zelden treden er veranderingen op in gedrag en emoties, waarmee de naasten zich vaak geen raad weten.
Hoe ga je om met boosheid of achterdocht van iemand met dementie?
Of met iemand die niets wil? Wat kun je dan het beste doen?
Een psycholoog geeft uitleg en adviezen over de omgang.
Bij de bezoekers van het Alzheimercafé zullen ook de ervaringen van een mantelzorger veel herkenning oproepen. Het is de bedoeling van het Alzheimercafé om mensen die iets met dementie te maken hebben te informeren en een steuntje in de rug te geven. Bezoekers kunnen er niet alleen lotgenoten ontmoeten, maar ook hun vragen voorleggen aan professionals die iedere maand aanwezig zijn.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen