Dorpsnieuws

kindertuinierenOntmoetings-
tuin Servaes organiseert voor het 6e jaar een kindercursus tuinieren. Op 6 en 20 april, van 13:30 uur tot 15.30 uur kunnen kinderen uit groep 4,5 en 6 alles leren om zelf aan de slag te gaan in de tuin. De cursus is gratis en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Bernheze.
De eerste middag van de Kindercursus Tuinieren, staat in het teken van alles wat ontkiemt, vanaf het start tot de plant. En in welke grond een zaadje het beste groeit. Er is eerst uitleg over het hoe en waarom en verder gaat er verschillende ontdekkingstochten door de tuin. Kinderen zoeken naar antwoorden aan de hand van een vragenlijst waarbij het nodig is om met de handen in het zand te gaan.
 
De tweede middag heeft als thema de groei van gewassen. Er word geleerd wat gewassen zijn en de verschillende soorten en hoe je ervoor zorgt dat ze kunnen groeien. De kennis wordt meteen in de tuin toegepast. De moestuin is overzichtelijk ingedeeld waarbij elk gewas met een bepaalde kleur wordt aangegeven.
 
Zowel aan het einde van de eerste, als de tweede middag krijgen de kinderen zaadjes of plantjes mee naar huis. Zo kunnen zij hun opgedane kennis direct in de praktijk brengen.
 
Snel opgeven
De cursus heeft plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Stichting Ontmoetingstuin Servaes heeft als doel om mensen elkaar middels activiteiten rondom groen elkaar te laten ontmoeten. Er worden onder andere cursussen, workshops en lezingen georganiseerd. Tevens heeft de stichting het beheer over een moestuin en hoogstam fruitbomen, waarbij ervaringen kunnen worden opgedaan en activiteiten in de praktijk worden gehouden. De tuin is gelegen achter Cultureel Centrum Servaes en is altijd toegankelijk voor bezoekers.
kindertuinen van 2 vierkante meter kunnen gratis voor een seizoen worden geadopteerd.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen