Dorpsnieuws

kerk HeeswijkInvesteren in Heeswijk: herontwikkeling van de kerk en gebied Hoofdstraat 80. Groupcare B.V. wil investeren in een gezondheidscentrum en woonprogramma op Hoofdstraat 78, 80 en 82.

kerk Heeswijk 1Dit staat in de samenwerkingsovereenkomst met het parochiebestuur Heilige Augustinus.

Om tot rendabele herontwikkeling te komen roept Groupcare zorgprofessionals op om zich te melden. Tevens worden alle bewoners, parochianen en belangstellenden uitgenodigd voor een dialoog op woensdag 4 maart om 20.00 uur in de Willibrorduskerk om ideeën aan te dragen voor een duurzame en exploitabele invulling.

Uiteraard blijft de begraafplaats onderdeel van de parochie en vormt deze geen onderdeel van de herontwikkeling. De Willibrorduskerk is een belangrijk herkenningspunt in Heeswijk-Dinther. Niet alleen voor parochianen en kerkgangers, maar voor alle bewoners van Heeswijk-Dinther. Sinds 2014 is bekend dat het onderhoud en in stand houden van dit prachtige gebied niet meer kan worden gedragen door de parochie. Per 1 januari 2020 is de kerk uit het reguliere vieringenrooster onttrokken. Om de kerk in stand te houden zijn er andere mogelijkheden nodig om tot een rendabele (totaal)ontwikkeling te komen. Groupcare wil samen met parochiebestuur hiervoor een haalbaar plan voorleggen aan het bisdom.

Uit vooronderzoek is gebleken dat de gemeente open staat voor herontwikkeling van het grondgebied en de hierop geplaatste gebouwen. Uiteraard valt de begraafplaats buiten deze herontwikkeling. Het ontwikkelen van een woonprogramma en gezondheidscentrum lijken een realistische aanpak. Doelgroep en stedenbouwkundige massavorm zijn met de gemeente Bernheze al in eerste aanleg in aanwezigheid van Hans van den Tillaart (LAarchitecten) besproken. Voor de doelgroep van de nieuw te bouwen woningen wordt door gemeente bewust naar midden huur / midden koop gekeken. Voor deze appartementen is nog voldoende ruimte in het door de gemeente Bernheze vastgestelde woningbouwprogramma. Dit betekent in feite het realiseren van 3 kamer appartementen tussen de 75m2-85m2.

De Willibrorduskerk lijkt zeer geschikt voor een gezondheidscentrum. Denk daarbij aan huisartsen met fysio, tandarts of andere gezondheidsprofessionals. Groupcare komt graag in contact met geïnteresseerde gezondheidsprofessionals.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen