Dorpsnieuws

fluisterboot 1De Fluisterboot “ De Watervlucht”  ontvangt op zaterdagmiddag 3 oktober as zijn 10.000ste gast.

Burgemeester Marieke Moorman zal hierbij aanwezig zijn.

fluisterbootDe Kilsdonkse Molen is in 2009 ,na jarenlange restauratie, weer in gebruik genomen en officieel geopend door wijlen Prins Friso. Dit unieke molencomplex staat aan de oever van rivier de Aa. De korenmolen kan worden aangedreven door zowel windkracht als waterkracht en de watergedreven oliemolen is compleet ingericht voor het slaan van olie. De walnotenolie is inmiddels een bekendheid geworden.

Jaren later is dit complex ook nog uitgebreid met een prachtig bezoekerscentrum waar gasten  kunnen genieten van een drankje, een lunch, koffie met molenkoek of een molensteentje en natuurlijk van de mooie rustige omgeving.

Tevens is dit  de kans om ook de rivier de Aa bij het complex meer onder de belangstelling van de gasten te brengen. Zo ontstond het unieke plan om een fluisterboot te gaan laten varen tussen de twee monumenten van Heeswijk-Dinther te weten Kasteel Heeswijk en De Kilsdonkse Molen. Een tocht van ongeveer een uur enkele vaart onder de bezielende leiding van een gids die de gasten vertelt over de geschiedenis, de natuur, de rivier en de twee monumenten.

De fluisterboot kreeg de toepasselijke naam ‘ De Watervlucht’ en werd in 2016 te water gelaten. De boot vaart in het zomerseizoen van 1 april t/m oktober op woensdag, zaterdag en zondag twee retourvaarten per dag. De schippers en gidsen zijn allen vrijwilligers van De Kilsdonkse Molen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen