Dorpsnieuws

Alle zielen geannuleerdTot onze grote spijt moeten we mededelen dat Alle Zielen op zaterdag 31 oktober niet doorgaat.

Alle Zielen gaat over nabijheid, ontmoeten en samen delen. En met de nieuwste richtlijnen van het RIVM zijn deze kernwaarden van ons evenement niet te realiseren.

We waren er klaar voor. We hebben een gevarieerd en intiem programma samengesteld. Meer dan zestig vrijwilligers waren ingeroosterd, vijfentwintig projecten waren ingedeeld op het terrein en diverse sponsoren hebben hun steentje bijgedragen. Je begrijpt: deze beslissing doet ons hart bloeden.

We voelen ons als organisatie verantwoordelijk voor de veiligheid van onze gasten en deelnemers. In een tijd waarin er elke dag nieuwe corona besmettingen bijkomen en de druk op de zorg weer toeneemt, voelt het niet goed om een event te organiseren, waarbij zoveel mensen aanwezig gaan zijn.

De landelijke corona maatregelen zijn aangescherpt. Het dragen van een mondkapje en het houden van 1.5 meter afstand vergroten de afstand tussen mensen en scheppen een gevoel van vervreemding. Iets wat we, zeker in Brabant, allemaal nog kennen van een half jaar geleden toen we ons in het epicentrum van de covid 19 uitbraak bevonden. Het verdriet, de eenzaamheid en het gemis staan nog vers in onze geheugens gegrift.

Lange tijd hadden we de hoop dat we met het organiseren van Alle Zielen tegemoet konden komen aan deze gevoelens want een Alle Zielen avond biedt troost, creëert ruimte om te gedenken en verbindt mensen. Maar met het oplaaien van het virus en de nieuwe restricties kunnen we daar nu niet aan voldoen. Dát waar een Alle Zielen avond voor staat kunnen we nu niet bieden.

Daarom én om de gezondheid van alle deelnemers, bezoekers en vrijwilligers te waarborgen, hebben we moeten besluiten om Alle Zielen 2020 af te gelasten. We verzetten het programma naar 30 oktober 2021: alle voorbereidingen en inspanningen nemen we mee naar volgend jaar.

We hopen dat je begrip hebt voor dit besluit.

Uiteraard balen we ervan en vinden we het jammer dat alle wederzijdse inspanningen niet tot een constructief resultaat leiden. Onze samenwerking heb ik als bijzonder prettig ervaren en hoop dat we die in de toekomst voort kunnen zetten.

Voor nu, blijf veilig en voor straks, tot ziens in betere tijden.

Vriendelijke groet, ook namens de werkgroep

Ivonne van der Velden

projectleider Alle Zielen

06 44 44 84 89

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen