Dorpsnieuws

45 euroVolgende week ontvangt elke woningeigenaar in de gemeente Bernheze een brief met een tegoedbon.Met deze bon kunnen woningeigenaren voor een bedrag van € 45,- hun woning een stukje energiezuiniger maken.

De bon is te besteden in de webshop van het gemeentelijke energieloket van Bernheze; Brabant Woont Slim. U kunt tot uiterlijk 22 november 2020 de tegoedbon verzilveren.

Winactie
Naast de bon is er ook een EnergieBespaarposter toegevoegd aan de brief. Op deze poster staan allerlei weetjes over de kleine energiebesparende maatregelen die aan te schaffen zijn via de webshop. Hangt u de poster mooi ingekleurd voor het raam? Dan maakt u ook nog eens kans op een energiebesparingspakket ter waarde van € 5.000,-. Deze actie loop tot uiterlijk 22 november 2020.

Waarom doet de gemeente Bernheze dit?
De komende jaren gaat er in Nederland veel veranderen in de manier waarop we onze huizen verwarmen. Ook in gemeente Bernheze zijn we hier volop mee bezig. Dat doen we om de CO2-uitstoot te verlagen. Langzaam maar zeker stoppen we het gebruik van aardgas en stappen we over op duurzame energiebronnen zoals zon, wind en water. Naast het overstappen op andere energiebronnen kunnen we ook onze energiebehoefte verlagen. Door energie en daarmee CO2 te besparen, vergroot u uw wooncomfort en verlaagt u de energierekening.

Meer informatie
Kijk op www.brabantwoontslim.nl/tegoedbon voor de voorwaarden, hoe u de bon kunt verzilveren én hoe u mee kan doen met de winactie.

Reacties   
+3 #1 Roel Eckhardt 12-10-2020 16:23
Daar zaten we net op te wachten. Aanbiedingen die we echt niet nodig hebben.
Het gratis maken van het energielabel, ook zo,n onzinnig en onnodig initiatief van onze ambtenaren, zou een betere geste zijn.
Alhoewel al eens geprobeerd dit label digitaal aan te vragen, lukt niet want je moet overal bewijs van leveren (nota's).
Geld weggooien is gemakkelijk, geld besparen wordt je moeilijk gemaakt, dat moet geld kosten.
Waar zijn wij mee bezig.
Een boze burger die zij huis de afgelopen 20 jaar zo goed mogelijk heeft energiezuinig heeft gemaakt, een elcttrarekening van -500Kw en een gas rekening van 200M3
Moet ik dan nog bewijzen dat mijn woning energiezuinig is?. En daar €200,-- voor betalen.
Nee dank u, geen interesse in de €45,--
Citeer
Plaats reactie