Dorpsnieuws

slingerExtra haaientanden, bomen en verkeersborden.        De vernieuwde Traverse in Heeswijk-Dinther blijft de gemoederen bezig houden. Volgens wethouder Marius Tielemans van de gemeente Bernheze is er een kleine evaluatie geweest naar aanleiding van de discussies. Conclusie: de snelheid is naar beneden, maar bij de Slinger moet het een en ander worden aangepast.

Volgens Tielemans is de nieuwe voorrangssituatie op de Slinger, die van de Baron van den Bogaerdelaan, via de Hoofdstraat naar de Abdijstraat loopt, soms onduidelijk. Daarom worden er extra haaientanden gezet na de zebrapaden, waar er nu alleen haaientanden voor de zebra staan op de Baron van den Bogaerdelaan en de Abdijstraat. Daardoor staan automobilisten vaak stil op het zebrapad en dat levert gevaarlijke en onduidelijke situaties op. Ook komen er tegen het einde van het jaar bomen tussen de twee rijstroken op de Hoofdstraat te staan en komen er extra verkeersborden.

Uit metingen zou wel blijken dat de snelheid op de gehele Traverse er inmiddels goed is uitgehaald. Waar de snelheid eerst gemiddeld rond de 45 kilometer per uur lag, is dat nu teruggebracht naar iets boven de dertig kilometer per uur. "Het verkeer is duidelijk langzamer gaan rijden", aldus Tielemans.

Foto en tekst:  https://dtvnieuws.nl/nieuws/artikel/slinger-in-heeswijk-dinther-wordt-verbeterd-extra-haaientanden-bomen-en-verkeersborden,                Gerd JansenDtv Nieuws

Reacties   
+1 #4 Jan Burger 06-07-2022 10:34
Dit is een letterlijke kopie van de site van DTV Nieuws, en geen tekst van een van onze medewerkers. Dus: overal is wel eens een foutje te vinden.
Wij zijn trouwens meestal heel blij met de oplettendheid van Louis.
Citeer
+2 #3 Maarten 05-07-2022 22:40
Louis is n kritische lezer en kent de juiste spelling van (alle?) straatnamen in Hadee. Ik ben benieuwd hoe hij zijn talenten inzet voor de gemeenschap. Ik waardeer het blad en de site van de Hadeejer zeer en waardeer de inzet van alle vrijwilligers die hiervoor nodig is. Ik zou daarom niet zo zuur reageren als er n keer een paar typfouten in n artikel staan.
Citeer
-2 #2 Louis 01-07-2022 16:06
In het kort: Baron van den Bogaerdelaan en NIET
Abijstraat.
Citeer
-2 #1 Louis 01-07-2022 16:05
Niet alleen de (huidige) situatie is meer dan erg, ook dit bericht. Baron van den (niet Den) Bogaerdelaan (- n). En wat te denken van de 5e regel in de 2e alinea: Abijstraat. Hoe bedenk je zoiets??
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen