Dorpsnieuws

Abdij van Berne Open Monumentendag 2022 heeft als Thema meegekregen ‘Duurzaamheid’. De abdij is op die dag tussen 14.00 – 17.00 uur van binnen en van buiten voor iedereen te beleven. In de Bernekringzaal zal om 14.00 uur en om 16.00 uur een presentatie worden verzorgd door de heer Rien de Visser. Hij verzorgt een beeldpresentatie over Berne als erfgoedcomplex.

In zo genoemde Monumenten Meditaties laat hij ons stilstaan bij allerlei aspecten van de plek.

Om 15.00 uur zal de heer Gijs Verkuijlen van monumentenhuis Brabant een presentatie verzorgen over duurzaamheid in relatie met monumentenzorg. Hierbij zijn bijzonder welkom zij die eigenaar zijn van een monument in de gemeente Bernheze.

De vrije inloop is mogelijk via de abdijkerk. Van daaruit wordt de richting gewezen voor de rondgang en wordt de weg gewezen naar de Bernekringzaal waar de verschillende presentaties plaatsvinden.

Voor het nuttigen van een drankje wordt graag verwezen naar het proeflokaal van Berne Abdijbier en natuurlijk is ook de abdijwinkel geopend.

Nadere info: secretariaat abdij van Berne, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  tel: 0413-299299 . Op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur

Plaats reactie