Dorpsnieuws

zwerfafvalZwerfafval in onze buitenruimte? Dat is schadelijk voor mens en de dieren. Daarom moeten we er met zijn allen voor zorgen dat afval in de afvalbak terecht komt of afval mee naar huis nemen. Jong geleerd is oud gedaan! Gemeente Bernheze vindt het belangrijk dat kinderen zich op jonge leeftijd bewust worden van (zwerf-)afval.

Daarom is er een educatieprogramma ‘Afval en omgeving’ opgezet. De leerlingen van groepen 1 tot en met 5 van basisschool De Bolderik in Heeswijk Dinther gingen er voor de zomervakantie al mee aan de slag.

Buiten aan de slag
Tijdens de gastlessen komen onderwerpen zoals zwerfafval, afval scheiden, plastic soep en duurzaamheid uitgebreid aan bod. Daarna gaan leerlingen naar buiten om zwerfafval op te ruimen. Met opschoonmaterialen van de gemeente zoals een afvalgrijper, handschoenen en veiligheidshesjes ruimen de kinderen het gebied rondom school op.

Alle basisscholen in de gemeente Bernheze komen in aanmerking voor het project ‘Afval scheiden op school’ binnen het educatieprogramma ‘Afval en je omgeving’. Het doel van deze gastlessen is om kinderen bewust te maken van het belang van een schone omgeving. Ervaren en enthousiaste gastdocenten van Team Schoon van De Bries verzorgden in samenwerking met de gemeente Bernheze de gastlessen. Als scholen interesse hebben, kunnen ze zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen