Dorpsnieuws

OI 1Operatie Injectie organiseert op 27 september de 7de Ronde van Bernrode. Dit is een fietstocht langs alle dorpen waar de leerlingen van Gymnasium Bernrode vandaan komen. De opbrengst gaat naar Stichting Medisch Werk Mumbai, opgericht door de Heeswijkse meneer en mevrouw Van der Bilt.

OIElke drie jaar organiseert Operatie Injectie de Ronde van Bernrode langs alle woonplaatsen waar leerlingen van de school wonen. 27 september zal de 7e editie zijn. De ronde is dit jaar 173,2 km lang en komt langs 28 woonplaatsen. Alle leerlingen en leraren zullen de route fietsen en enkelen zullen zelfs de hele route fietsen! Klas 1 en 2 zullen 60 kilometer fietsen, klas 3 en 4 75 kilometer en klas 5 en 6 zullen 90 kilometer trappen.

Een aantal jaren geleden werd de Ronde georganiseerd door een gymdocent (Leo van Rooij). Inmiddels is hij met pensioen en hebben de leden van OI het op zich genomen. Operatie Injectie is een organisatie van ongeveer 20 bovenbouwleerlingen van Gymnasium Bernrode. Zij organiseren allerlei acties voor het goede doel voor leerlingen van de school. De Ronde van Bernrode is de grootste actie van Operatie Injectie.

Dit jaar bieden we ook de mogelijkheid voor externe fanatiekelingen om mee te fietsen. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden, dat kan! U kunt dan een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats reactie