Dorpsnieuws

Miriam de MolHou jij ook zo van de Herfst? En ben je nieuwsgierig? Wandel dan mee met de natuurgidsen van IVN om de mooiste paddenstoelen te ontdekken. Ga op zoek naar de boom die bij de gevallen bladeren en vruchten hoort. En waarom vallen er juist in de herfst de bladeren van de boom en zie je opeens overal paddenstoelen?

Dat en op nog veel meer vragen krijg jij antwoorden tijdens deze ontdekkingstocht.

             Samen met je vader/moeder of opa/oma wandel je door de bossen van het bomenpark op zoek naar antwoorden en uitleg door de gidsen. Vergeet niet een mandje of een doosje mee te nemen zodat je al je gevonden schatten uit het herfstbos mee naar huis kunt nemen. Maar ook een spiegeltje is handig om de onderkant van de paddenstoelen te bekijken.

De natuurgidsen van IVN hebben zoekkaarten bij zodat jij zelf kunt ontdekken bij welke boom het blad hoort. En of de eikel van de zomer- winter- of Amerikaanse eik is en hoe je dat kunt zien. Er valt deze middag veel te ontdekken voor nieuwsgierige kinderen die van natuur houden.

             Tijdens de wandeling komen verschillende onderwerpen aan bod die te maken hebben met de herfst in de natuur. En natuurlijk is er ook ruimte voor jou vragen, maar vergeet vooral niet ook te genieten van de herfstpracht in het bos.

We vertrekken op zaterdag 29 oktober om 14.00 uur vanaf het parkeerterrein bij het Bomenpark in Heesch, Vorsselweg 3. De wandeling duurt maximaal 2 uur.

      De wandeling is toegankelijk voor validen, het terrein is geschikt voor rolstoelen/buggy’s. Je hond moet vanmiddag helaas thuisblijven en aanmelden is niet nodig. De wandeling is gratis en een vrijwillige bijdrage, voor IVN Bernheze, na afloop wordt op prijs gesteld.

Deze wandeling is niet bedoeld voor groepen kinderen (kinderfeestjes etc.). Daar maken we graag een aparte afspraak voor, net als voor een wandeling met de buurt, collega’s, een vereniging etc. Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Miriam de Mol

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen