Dorpsnieuws

burgemeester vrouwNaar de vacature voor de nieuwe burgemeester van Bernheze hebben vijftien kandidaten gesolliciteerd. Dat heeft de commissaris van de Koning, Ina Adema, bekendgemaakt. Onder de kandidaten zijn elf mannen en vier vrouwen. De sollicitatietermijn is inmiddels gesloten.

Tien kandidaten hebben een professionele achtergrond in de politiek-bestuurlijke wereld, bijvoorbeeld als (oud) wethouder of burgemeester. De overige vijf kandidaten zijn werkzaam in de particuliere sector of hebben een vrij beroep, al hebben zij vaak wel een politiek-bestuurlijke nevenfunctie.

De volgende stappen
De commissaris van de Koning en de vertrouwenscommissie beoordelen de ingekomen sollicitatiebrieven. De vertrouwenscommissie nodigt een selectie van de kandidaten vervolgens uit voor een sollicitatiegesprek. Na de sollicitatiegesprekken draagt de gemeenteraad in het najaar de gewenste burgemeester voor. Uiteindelijk wordt de burgemeester bij Koninklijk Besluit benoemd. De nieuwe burgemeester wordt tijdens een bijzondere, openbare raadsvergadering beëdigd en geïnstalleerd.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie
Meer weten over de burgemeestersprocedure? Kijk op de pagina Nieuwe burgemeester.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen