Dorpsnieuws

gabriel baranski vGICUyYW2CE unsplash 2048x1365In de Abdij van Berne zal van 17 tot en met 19 juli 2023 de retraite ' De kracht van eenvoud' worden gehouden onder leiding van Arine van Rijn. Ervaar jij drukte in je hoofd en onrust in je lijf? Ben je moe en overprikkeld? Is jouw leven vol, té vol? Verlang je naar rust, ruimte en lichtheid?

Dan is bezinning op eenvoud iets voor jou. Tijdens deze retraite krijg je meer zicht op wat er teveel is in jouw leven. Je gaat ontdekken wat écht belangrijk is en vooral ervaren wat eenvoud voor jou kan betekenen. Een verfrissing voor de ziel.

Is dit herkenbaar voor je?

Ik voel stress
Ik heb een vol hoofd
Ik voel me tekort schieten
Ik ben gehaast
Ik ben continue bezig met ‘daar en dan’
Ik wil het allemaal heel goed doen
Het leven kan zo vol en ingewikkeld zijn. Vergaderingen, afspraken, huishoudelijke klussen, aandacht voor het gezin, vrienden, het bijhouden van mails, van social media, een bezoekje aan ouders of familie, werk, kerk, enzovoort…
Je probeert alle ballen tegelijk in de lucht te houden, overal op te reageren, alles te doen, maar er is altijd nog meer. Je hebt een knagend gevoel dat je tekort schiet op allerlei fronten, helaas is er weinig tijd om in de drukte van het leven naar dat gevoel te luisteren.

Retraite ‘De kracht van eenvoud’
Tijdens deze retraite sta je heel bewust stil bij de dingen waar jij je leven mee vult én bij jouw gevoel. Je gaat ontdekken wat werkelijk belangrijk is en welke betekenis dat heeft voor jou. Door drie dagen afstand te nemen van alles wat je bezig houdt, omgeven door de rust en de eenvoud van een klooster, kun je met een andere blik naar jezelf en jouw leven kijken. Je ervaart wat het is om in het ‘nu’ te zijn. Je ontdekt de schoonheid in kleine dingen.
Door middel van creatieve oefeningen, stiltemomenten, ontroerende verhalen, mooie beelden, muziek en ontspanning in de natuur krijg je meer zicht op de zin van jouw leven. En wat de kracht van eenvoud is. In een individueel coachgesprek gaan we dieper in op dat wat persoonlijk voor jou speelt.

Eenvoudig leven is het ontdoen van ballast.
Eenvoudig leven is het ontdoen van ballast. Wat overblijft is waar het werkelijk om gaat, de essentie. Je zou ook kunnen zeggen, het échte leven. Deze essentie levert rust en bevrijding op. Wat gaat daar een kracht vanuit! Het beeld van een spelend kind is treffend als het gaat over eenvoud. Een kind wat onbevangen, vol verwondering en vertrouwen al zijn zintuigen gebruikt. Speelt met wat er is. Vrij is en proeft van het echte leven. Het echte leven dat niet ver weg is, maar vlak voor onze neus. We laten ons in deze retraite ook inspireren door verhalen van mensen die de zin van het leven hebben ontdekt, soms dwars door lijden heen… Je bent van harte welkom om te komen proeven wat de smaak van eenvoud is.

Programma ‘De kracht van eenvoud’

DAG 1
14.30 Aankomst
15.00 Kennismaking
16.00 Bezinningsworkshop 1 – Kennismaking met eenvoud (aansluitend vrije tijd)
18.00 Broodmaaltijd
19.00 Extra bezinningsmoment (of vrije tijd) *
21.00 Viering en dagsluiting in de Kapel*

DAG 2
08.00 Stiltetijd in de Kapel*
08.30 Ontbijt
10.00 Bezinningsworkshop 2- De zin van mijn bestaan (aansluitend vrije tijd/individueel coachgesprek)
12.30 Warme maaltijd
13.30 Vrije tijd/individueel coachgesprek
16.30 Bezinningsworkshop 3- Wat is werkelijk belangrijk?
18.00 Broodmaaltijd
21.00 Viering en dagsluiting in de Kapel*

DAG 3
08.00 Stiltetijd in de Kapel*
08.30 Ontbijt
10.00 Stiltewandeling*- De kracht van eenvoud (aansluitend vrije tijd)
12.30 Warme maaltijd
14.00 Bezinningsworkshop 4- De opbrengst
15.00 Afsluiting
15.30 Vertrek naar huis

*Deze programma onderdelen zijn vrijblijvend.

Tijdens deze retraite is er veel stilte, maar tijdens de maaltijden wordt er gesproken en er is gelegenheid om elkaar in de huiskamer te ontmoeten. De oefeningen en workshops zijn individueel, de vieringen zijn optioneel. Er is een sfeer van bezinning in het gebouw.

Praktische informatie:
Wat: Retraite De kracht van eenvoud
Begeleiding: Arine van Rijn
Datum: 17 tot en met 19 juli 2023
Locatie: Abdij van Berne, Abdijstraat 49, Heeswijk-Dinther
Kosten: €395,00 met coaching op basis van volpension en eigen kamer met douche en toilet
Aanmelden en meer informatie: via deze link.

Bron: Bezinningsvakanties | Gabriel Baranski, Unsplash.com

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen