Dorpsnieuws

cafe breinActiviteiten met en voor mensen met NAH. Het krijgen van NAH (niet-aangeboren hersenletsel) betekent een breuk in de levenslijn. Je leven voor en na ziet er in de meeste gevallen drastisch anders uit. Zien te leven met alle veranderingen is voor veel mensen een grote uitdaging die veel tijd, energie en geduld vraagt.

In veel gevallen betekent dat het wiel opnieuw uitvinden, ook voor alle activiteiten die je gewend was. Iedereen kent wel de worsteling. Vandaar ook dit thema voor de bijeenkomst van Café Brein op 27 november in Uden en 28 november in Oss.

Veel kun je leren van elkaar, van andere mensen met NAH. Onze gastsprekers Hans Bressers en Diane van der Struijk nemen ons mee in hun eigen ervaringen met NAH en nodigen uit dit te delen met elkaar. Wat betekent dit voor de omgang met de buitenwereld, je eigen dag invulling, je eigen activiteiten en welke mogelijkheden zijn er?

Dit thema staat centraal tijdens de bijeenkomsten Café Brein op 27 november in Uden en op 28 november in Oss.

Café Brein is een trefpunt voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt er aandacht besteed aan dit onderwerp door theorie en oefeningen.

We nodigen u uit om te komen luisteren en/of mee te doen in Uden of in Oss.

Café Brein Uden/Veghel is er op maandagavond 27 november van 19.00 uur - 21.00 uur

(zaal open 18.30 uur) Locatie: Muzerijk Klarinetstraat 4 Uden. Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Café Brein Oss is er op dinsdagmiddag 28 november van 14.00 uur - 16.00 uur (zaal open 13.30 uur) Locatie: De Meteoor Oude Litherweg 20 Oss. Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, erkenning en voorlichting. Een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is.

Vrijwilligers organiseren Café Brein samen met SWZ, Thuiszorg Pantein, Brabant Zorg, Professionals in NAH, Revalidatiecentrum de Tolbrug en ONS welzijn. Kijk voor meer informatie op www.nahnobrabant.nl 

Meer informatie over Café Brein dan kunt u contact opnemen met: Enny van Roosmalen

(Café Brein Uden, 06-14342346) en Doreth van de Riet (Café Brein Oss, 06-14506420).

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen