Dorpsnieuws

landelikk atelierweekendNa twee geslaagde edities in 2022 en één in het voorjaar van 2023, zal ook dit najaar het Landelijk Atelierweekend plaatsvinden en wel op 11 en 12 november. Door deel te nemen aan het Landelijk Atelierweekend bereikt een deelnemend kunstenaar een grote groep kunst-liefhebbers door hen te ontvangen in eigen atelier, en hen op die manier persoonlijk kennis te laten maken met zijn werk.

Sarah van Rossem is afgelopen zomer in Heesch komen wonen en werken en heeft, net als Sarah Linde van den Dungen, een atelier aan huis. “We werken allebei met grafische technieken en we vinden het leuk om wat aandacht te vragen voor het Landelijk Atelierweekend, zodat mensen uit Bernheze weten dat we op die dagen open zijn voor publiek. Daarnaast willen we vooral ook onze collega-kunstenaars uit Bernheze enthousiasmeren deel te nemen aan dit weekend.
Hoe meer zielen hoe meer vreugd”, zegt Sarah die aan de Kerkstraat in Heesch een atelierruimte aan huis heeft waar ze de natuur vastlegt middels een grafische techniek. “Ik werk momenteel aan het project ‘Het Brabants Landschap’, waarbij ik verschillende gebieden in Brabant verbeeld met de techniek ‘nature printing’. Deze grote afdrukken, waaronder die van natuurgebied De Maashorst, zijn te zien op 11 en 12 november en enkele zullen binnenkort geëxposeerd worden in natuurcentrum De Maashorst.” Naast vrij werk maakt Sarah kunstwerken in opdrachten, zoals afdrukken van bruidsbloemen, afscheidsbloemen en tuinen.

Sarah Linde woont en werkt in Heeswijk-Dinther en heeft sinds dit voorjaar haar atelier aan huis. Zij maakt vooral grote tekeningen met het thema ‘Mens-zijn’ en mix van figuratieve en abstracte vormen met veel symbooltaal. “Ik vind het ronduit fascinerend zoals wij mensen functioneren met ons denken, voelen, doen en handelen. Het roept veel vragen op die ik niet kan beantwoorden, maar wel kan aftasten door te tekenen.”
Voor haar tekeningen maakt ze ook graag gebruik van diverse grafische technieken, zoals etsen, droge naald en zeefdruk. Naast het exposeren en verkopen van haar vrije werk maakt Sarah Linde illustraties en ‘wenstekeningen’ in opdracht.

Sarah van Rossem
Kerkstraat 12 Heesch
Open van 10.00 tot 17.00 uur

Sarah Linde
Den Doolhof 2 Heeswijk-Dinther
Open van 11.00 tot 17.00 uur.

Ben jij kunstenaar met een eigen atelier en wil je meedoen? Aanmelden kan tot een dag voor aanvang van de atelierroute via                                      www.landelijkatelierweekend.nl/deelnemen   .

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen