Dorpsnieuws

download 56De jaarlijkse Slootjesdag vindt zaterdag 8 juni plaats in Heeswijk Dinther voor kinderen uit heel Bernheze. Ook in het water is heel veel te ontdekken als je met een schepnetje op zoek gaat. Om zo veel mogelijk kinderen mee te laten doen, worden de aanmeldingen verdeeld per uur tussen 10.00 en 13.00 uur.

Kinderen uit heel Bernheze tussen 6 en 12 jaar zijn van harte welkom om mee te doen. De eerste vijftien kinderen worden ingepland van 10.00 tot 11.00 uur, de volgende van 11.00 tot 12.00 uur, en zo verder.

We gaan op zoek in een mooi poeltje in het avonturenbos in Heeswijk-Dinther. Het krioelt daar van de waterdiertjes. Wat te denken van de kikker, de bloedzuiger, het bootsmannetje, schaatsenrijder of misschien wel een salamanderlarve. Die zou je zo maar kunnen vinden. Meedoen is gratis. Je ouders of je grootouders zijn ook welkom. Neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee!

Trek wel laarzen en een lange broek aan en zorg ervoor dat je armen bedekt zijn, want de kans op muggen is daar natuurlijk ook groot. Weer of geen weer, het gaat altijd door. Aanmelden is noodzakelijk.

Schep in het water, vind allerlei diertjes en zoek op de zoekkaarten wat je gevangen hebt. IVN zorgt voor allerlei zoekmateriaal. Bekijk het diertje van heel dichtbij onder de loep en als je de naam niet kunt vinden, vraag dan de natuurgids wat je gevangen hebt.

Zeker weten dat het een spannende dag wordt!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen