Dorpsnieuws

natuurgidsenAfgelopen zaterdag vond de slotbijeenkomst plaats van de tweejarige opleiding tot natuurgids. De deelnemers van de afdelingen Bernheze, Oss, Uden en Veghel kwamen bij elkaar in het gebouw van Staatsbosbeheer aan de Slabroekseweg in Nistelrode. In de ochtend presenteerden zij elkaar de opbrengsten van hun opleiding en ’s middags was,

in het bijzijn van bestuursleden en familie van de cursisten de feestelijke uitreiking van de Diploma’s IVN Natuurgids.

riniDocent Rini Kerstens sprak zijn waardering uit voor de cursisten. “Het is niet zomaar een opleiding. Vooraf was aangegeven dat het een flinke investering vraagt. In twee jaar tijd 30 avonden en daarnaast  21 veldexcursies met een werkweekend zijn jullie ondergedompeld om jullie kennis te ontwikkelen én je didactische vaardigheden te vergroten. Het was een pittige tijd maar ook een hele fijne tijd met een hechte groep!”

Voor Rini Kerstens was het alweer zijn tiende opleidingstraject, welke hij verzorgde voor de samenwerkende IVN afdelingen in onze regio. Bij die gelegenheid werd hij toegesproken door voorzitter Lambert van der Ven van IVN Bernheze en was Renske Visscher van IVN Brabant aanwezig om Rini te onderscheiden als landelijke erelid van IVN. “Rini slaagt erin op zijn geheel eigen wijze de groepen die hij lesgeeft te inspireren. Hij is meester over de inhoud en doceert met heel zijn lijf,” memoreerde Lambert van der Ven. “Jouw innemendheid zorgt ervoor dat je gemakkelijk ieders aandacht vangt en dat jouw cursisten zich openstellen om nieuwe dingen te leren.”

De vier IVN-afdelingen zijn trots dat zij in een fijne samenwerking, deze keer door IVN bernheze georganiseerd, weer een mooi opleidingstraject hebben afgerond. De natuurgidsen zijn voor ons een spin in het IVN web waar het gaat om natuurwandelingen, lezingen, cursussen en andere activiteiten die IVN organiseert om natuureducatie vorm te geven in onze leefomgeving. Aan het eind van de opleiding kregen alle cursisten een mooie IVN-jas gekregen met de opdruk ‘Natuurgids’.
Hierdoor zijn zij, steeds als zij aan het werk zijn, goed herkenbaar. Kom naar onze activiteiten en ervaar zelf het enthousiasme, de inzet en de betrokkenheid van onze nieuwe gidsen.

Heb je belangstelling voor IVN of haar activiteiten: www.ivn.nl/afdeling/bernheze/

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda