Evenementen

wat is dementie 1Op 28 maart as. starten we we met alle inwoners van Heeswijk, Dinther en Loosbroek met de activiteiten voor een dementievriendelijk HDL. We doen dat in een bijzondere bijeenkomst met de acteurs van Theducater. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Samen Sterk HDL. Kom op 28 maart om 19.30 uur naar de aula van gymnasium Bernrode.
Bent u zelf al op leeftijd? Hoe ga ik om met mijn buurvrouw die toenemend last krijgt van dementie? Hoe kunnen mijn ouders nog zelfstandig wonen terwijl ze beginnend dementerend zijn? Dergelijke vragen stellen we steeds vaker. Het aantal ouderen neemt toe. Het aantal mensen met een vorm van dementie die nog zelfstandig wonen, neemt ook toe. We willen ook steeds langer zelfstandig wonen, maar zijn we zelfredzaam genoeg? Is het dorp waarin we wonen dementievriendelijk genoeg?
 
Op 28 maart neemt Theducater u mee en daagt u uit om samen na te gaan hoe we dementievriendelijk kunnen zijn. We gaan vervolgens met de zaal in gesprek over wat in Heeswijk, Dinther en Loosbroek daarvoor nodig is. Hoe dementievriendelijk zijn we al en wat kunnen we samen daarvoor nog meer doen? De werkgroep Dementievriendelijk Bernheze, ONS-Welzijn, Alzheimer Stichting Nederland onderschrijven het initiatief en zullen bij de bijeenkomst aanwezig zijn.
 
We nodigen alle inwoners van Heeswijk-Dinther en Loosbroek van harte uit om bij de avond aanwezig te zijn en eraan mee te doen. Kom naar deze informatieve, indrukwekkende maar ook luchtige avond.
De toegang is gratis. De koffie staat klaar.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen