kaft dagboek c habrakenDE INVASIE IN NEDERLAND 1944

Zaterdag 21 oktober 1944

In de nacht van vrijdag op zaterdag een hevige knal. Wat het geweest is, weet nog niemand.

Misschien ergens een ontploffing, misschien ook wel een vliegende bom. ’s Morgens even naar huis geweest, waar vader, broer en zuster ook waren. Met mijn broer pannen van de kippenhokken gehaald, die gevorderd waren, om het huis van mijn broer onder de pannen te brengen. Mijn broer had 1000 pannen stuk.

In de loop van gisterenavond en vanmorgen is er veel zwaar geschut opgesteld van de Engelschen in Dinther en omgeving; o.a. ook achter het huis, op het Retsel, Doodenhoek en Liniedijk. Vermoedelijk voor de beschieting van Schijndel en 's-Hertogenbosch. De pot verschaft vandaag wortelenstamp.

Op de middag nog een granaat gevallen bij Bram Buis in de buurt. Twee Engelsche soldaten werden daaraan gewond. In de n.m. om drie uur was er in de boterkamer van de fabriek een Engelsche kerkdienst geleid door een Engelsche aalmoezenier. Na afloop heb ik mede de boterkamer weer in orde gebracht voor onze kerkdienst morgen.

In de middag vallen er nog verschillende granaten in Dinther, waarbij tot zo ver mij op heden bekend, Dorus v.d. Heijden licht werd gewond en Jan van Zutphen zwaar werd gewond. Geen schade aan huizen of iets dergelijks.
Laatste nieuws: Jan van Zutphen (v.d. Zanden) is aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer laat een vrouw en 8 kinderen na. Van Zutphen was met een granaatscherf in het hart getroffen, hij vertoefde op het ogenblik binnenshuis.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app