kaft dagboek c habrakenDE INVASIE IN NEDERLAND 1944

Woensdag 25 Oktober 1944

Van Dinsdag op Woensdag een zeer rustige nacht geweest. Voor de laatste keer in de schuilkelder geslapen. Ook Marie blijft nu weer thuis slapen.

Marie en ik hebben nu precies 32 nachten in de schuilkelder geslapen. Vandaag het fabriek schoongemaakt en morgen beginnen we weer te draaien. Het is nu heel rustig. Men hoort niet meer schieten. Dinther was mede een van de eerste plaatsen uit Nederland die bevrijd was (misschien wel de allereerste).

Maar geheel veilig is Dinther nog niet geweest. Misschien nu wel

Na mijn werk op de fabriek even bij Marie aangeweest, en toen naar huis. Ik blijf vannacht thuis slapen. Mijn vader, broer en zuster slapen vannacht ook thuis. Morgen komt moeder en mijn zuster Marie naar huis. Het gevaar is nu hopelijk voorbij. Ik hoop dat we nu eens rustig kunnen leven. Ik hoor vertellen dat ‘s-Hertogenbosch en Tilburg van n.m. zijn gevallen. Of het waar is weet ik niet. Ik heb een oude carbid lamp in orde gebracht en nu hebben we thuis carbid licht. Ik hoop dat Nederland spoedig helemaal bevrijd is en dat we weer aan den opbouw kunnen beginnen, want er is veel verwoest. Hier in Dinther zijn nu maar enkele soldaten meer het materiaal rukt allemaal op.

Verder is er vandaag geen nieuws.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app