Redactioneel

2016-05-19-PK-Inspraak Aa-dal-VIERKANT-03-2In het restaurant van de Kilsdonkse molen werd een tafelgesprek gehouden over het Aa-dal.

Het bureau Terra Incognita gaat in samenwerking met APPM en bureau Nieuwe Gracht een integrale ruimtelijke visie opstellen met een uitvoeringsprogramma voor het Aa-dal. De opdrachtgevende overheden zijn: Waterschap Aa en Maas, de Agrifood Capital en de gemeenten Veghel, ’s Hertogenbosch en Bernheze. De gemeenten Sint Michielsgestel en Laarbeek denken mee. Het doel is om tot een integrale kaart met kansrijke projecten voor het Aa-dal te komen, waarbij de waterlopen worden gekoppeld aan onder andere de ruimtelijke kwaliteit, recreatie en economie.

Meer foto's.

’s Morgens kwamen eerst degenen die zich bezig houden met water, op bezoek, daarna de gemeentetafel met o.a. de gemeente ’s-Hertogenbosch. ’s Middags om 16.00 uur de bedrijven- en gebiedstafel met o.a. Jo Verkuijlen, IVN, Heemkundekring en de Fluisterboot. Ieder kon via memobriefjes op publicatieborden, en op een tafel (met het stroomgebied v.d. Aa erop) in het kort zijn wensen kenbaar maken. Op 21 juni worden we weer uitgenodigd voor een picknick om de stand van zaken te bekijken en in september wordt de conclusie getrokken. Dit alles kan plaats vinden dankzij de subsidie die verkregen wordt ter compensatie van de aanleg van de N279.

Foto's en tekst: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen