Redactioneel

De Wondere Wereld van Heeswijk-Dinther

Wondere Wereld HDNaarmate dat ik langer in Heeswijk-Dinther woon, verwonder ik me steeds meer over de dingen die in ons dorp gebeuren. Daarom lijkt het me leuk om dat zo nu en dan te benoemen. Sterker nog…soms denk ik spontaan aan een welbekend attractiepark in Kaatsheuvel en heb ik het idee dat ook wij in Heeswijk-Dinther ons eigen attractiepark zijn. 

Marathon voor zelfmoordpreventie

MariekeSanne van Dijke en Marieke van Beek gaan op 17 oktober a.s. de TCS marathon in Amsterdam lopen. Dit gaan ze doen voor 113 zelfmoordpreventie. Ze hebben hier al heel veel geld voor mogen ophalen, waarvoor ze heel dankbaar zijn!

Scriptorium in Boekenwinkel Abdij

211008 EM Scriptorium 3Bij Boekhandel Berne organiseerden ze iets bijzonders dit weekend. In de boekhandel stond een Scriptorium. In het kader van het Brabants Kloosterjaar kon je met behulp van het Scriptorium écht monnikenwerk verrichten. Je kon namelijk je eigen lettertype ontwikkelen van je eigen handschrift.

Toerwielerclub de Kachelders bestaat 40 jaar

20211009 PK TWC de Kachelders 40 jaar VIERKANT 4Op 11 september vierde TWC de Kachelders haar 40-jarig bestaan. Met de oprichting op 1 september 1981 stelde de vereniging zich ten doel het doen beoefenen en het bevorderen van de toerfietssport.
De club bestaat uit 78 leden, waaronder 13 dames. De leden komen hoofdzakelijk uit Heeswijk-Dinther maar ook uit Vinkel, Uden en Rosmalen. De club bestaat uit 4 groepen, ingedeeld naar prestaties, namelijk in een A, B, C en dames groep. De C groep bestaat uit voornamelijk senioren.

De Bolderik opent Kinderboekenweek 2021

211007 em KinderboekenweekBolderik 15Op woensdag 6 oktober startte de kinderboekenweek van 2021 met als thema “Worden wat je wil!” Dat klinkt als een mooie droom, een mooie uitdaging!
Op basisschool de Bolderik werd de kinderboekenweek met alle leerlingen samen gestart. In de speelzaal bracht groep 4-5 het kinderboekenlied vol overgave ten gehore.

Nationale Kinderzwerfboekdag

211004 EM zwerfboekendag 6Op woensdag 6 oktober is weer de Nationale Kinderzwerfboekdag. Een dag om te vieren dat d.m.v. zwerfboeken heel veel kinderen blij gemaakt kunnen worden met mooie verhalen en avonturen. In Nederland zijn nu al meer dan 4500 kinderzwerfboekenstations. Al deze stations samen hebben de doelstelling om deze week met zijn allen 100.000 kinderboeken te laten zwerven.

VW Kever Sleuteldagen bij Autobedrijf Minnaar

20210925 PK sleuteldag Kever Volkswagen 4VIERKANT 4Op zaterdag 28 augustus heeft de eerste Kever Club Nederland Sleuteldag plaatsgevonden bij Autobedrijf Minnaar. Iedere laatste zaterdag van de maand kunnen leden van de club (kortweg: KCN) onder begeleiding sleutelen aan hun eigen VW Kever, behalve in de maand december. KCN is blij dat men hier een nieuwe locatie gevonden heeft gezien de dorpse sfeer die hier heerst.

Hartverwarmend Pleinfeest 2021

210926 rva pleinfeest39Stichting Actief Burgerschap organiseerde afgelopen zondag het ‘Open Plein 1969’. Hier werden, met behulp van het thema ‘Van donker naar licht’, diverse activiteiten gehouden.

De start van de dag was bij Cunera – De Bongerd, waar werd stilgestaan bij de gevolgen van een pandemie en hoe de coronamaatregelen daar van invloed waren op het dagelijks leven. Warme woorden werden gesproken door de directrice, een bewoner, een verzorger en de burgemeester.

Burendag Hopveld

20210925 PK Burendag Hopveld 09Paul van Zoggel vertelde dat een zestal buurtbewoners van het Hopveld en Gersteveld anderhalf jaar geleden samen met de Teerlingstraat op de Nationale Burendag een barbeque wilden organiseren. Vanwege de Corona-crisis is dat toen niet doorgegaan. Maar, zo zei Paul, als je graag saamhorigheid en gezelligheid wil creëeren is dat ook dit jaar nog niet mogelijk.

Griendcultuur door het IVN Bernheze

20210925 PK Griendcultuur bij het kasteel 11 VIERKANT 11Het was hard nodig dat er weer met de Hurricane motormaaier gemaaid werd. De laatste keer was 14 augustus geweest. Maar het kost veel voorbereiding. De Hurricane moet met een aanhanger opgehaald worden en de aanhanger moet vervolgens vanaf de parkeerplaats van het kasteel over het fietspad naar de lokatie geduwd worden.

Statushouders op bezoek in ontmoetingstuin

210925 OntmoetingStatushouders 5Zestien mensen uit Syrië, Somalië, Soedan en Rusland, allen woonachtig in Heeswijk-Dinther, waren zaterdag te gast in de tuin achter de St. Servatiuskerk. In het kader van de landelijke burendag hadden zij via Mari van Berloo van Vluchtelingen Werk Nederland gehoor gegeven aan de uitnodiging van de ontmoetingstuin.