Redactioneel

Nachthemel in de Kersouwe

180718 cvdh Nachthemel 20De jeugdvoorstelling Nachthemel, een geestig, poëtisch familiesprookje vol mooie levenslessen naar het sprookje van Antoine de Saint- Exupery.
Over vriendschap, de zoektocht naar geborgenheid, en een eigen plek.
Meer foto's van de voorstelling gistermiddag.
 
Tekst en foto's: Corrie van der Heijden
 

Varen over de Aa

fluisterbootWat voelde ik me bevoorrecht om een vaartocht te mogen maken over de Aa met de Fluisterboot ‘de Watervlucht’. Het is raar maar waar dat je op je vakanties alles gaat bekijken in de omgeving, maar dat je de mooie dingen in je eigen omgeving waar je woont overslaat.

5 dagen Jumping Heeswijk

180714 phe JumpingHeeswijk 12Morgen is het al weer de 5e dag van de 21e editie van Jumping Heeswijk, georganiseerd door Rijvereniging Ruiters van Pater van de Elsen.
Sinds woensdag 11 juli meten enkele honderden ruiters en paarden hun krachten met elkaar in diverse klassen. 

Brabants Dagblad in HaDee

180711 phe Brab.Dagblad 2 Drie dagen zijn Edith Verwegen en Maarten van den Hurk neergestreken op het terras van Halte 5. Als verslaggevers van het Brabants Dagblad willen zij op een nieuwe manier horen wat er leeft onder de inwoners van HaDee.

KBO creatief in de Ontmoetingstuin

180707 PK KBO creatief bij CC Servaes 15 VIERKANT 15De KBO’s Dinther en Heeswijk hielden in de Ontmoetingstuin achter CC Servaes weer hun jaarlijkse creatieve markt. Iedereen, zowel verenigingen als particulieren, kon daar zijn/haar creatieve prestaties laten zien en allemaal door de eigen inwoners.

Halte 5 op het Plein

180628 wvdl Grandcafe op het plein15VOORKANTOmdat Halte 5 op de huidige locatie zo langzamerhand uit zijn jasje groeide, namen Marco Verkuijlen, zijn vrouw Monique en Peggy als mede eigenaar in 2016 de beslissing om uit te zien naar een nieuwe ruime locatie. In overleg met de gemeente was het al snel duidelijk dat plein 1969 voor hen een uitstekende locatie zou kunnen zijn.

Koninklijk Zomeravondconcert

180702 iz Zomerconert 03De zon nog hoog aan de hemel en de temperatuur nog ver in de twintig graden, reden genoeg om een plekje in de schaduw te zoeken. De bewoners van Laverhof zijn met hun familie in grote getale komen luisteren. Ieder schaduwplekje is dan ook bezet.

Zomeravondconcert muziekvereniging Servaes

180701 PK concert harmonie Servaes 10Op een stralende zondagavond hield de muziekvereniging Servaes uit Dinther haar jaarlijkse zomeravondconcert.
Velen hadden al snel een zitplaats verworven voor de Muziekfabriek op het terrein van de Abdij van Berne.
De Slagwerkgroepen A, B en C o.l.v. Tonn van de Veerdonk en het Opleidingsorkest en het Harmonieorkest o.l.v. Adrie Verhoeven traden deze avond op. Meer foto's.