Redactioneel

Restauratie beeldje Molenaar met kind

201124 PK molenaar met kind in restauratie 10Het beeldje van de molenaar, dat indertijd is geschonken door de familie Van Eerd, mist al een tijdje het kindje.
Het kindje is waarschijnlijk door vandalen, of zij die op brons azen, eraf gesloopt.
Het is in 1988 onthuld door burgemeester Reuver in het bijzijn van onder andere de jonge Frits van Eerd.

Reconstructie Hoofdstraat, deel 4

201105 PK ReconstructieHoofdstraat 10Op het ogenblik wordt gewerkt aan het leggen van de rioolputten en de putten voor de afvoer van het regenwater op de kruising Hoofdstraat- Pastoor Maasstraat-Anton Coolenstraat. Daarnaast is bodemgranulaat gestort om de bomen die er geplant worden een betere groei te geven en steken er buizen boven de grond, die straks zorgen voor de beluchting van de bomen.

Nieuwe medewerkers gevraagd www.hadeejer.nl !!

bord HadeejerU heeft als trouwe lezer wellicht dit bord al zien staan, maar er komen er nog meer. We hebben als redactie n.l. versterking nodig. Niet dat we het helemaal niet aan kunnen, maar vooral om de toekomst veilig te stellen en we er zeker van kunnen zijn dat er een goede bezetting van actieve medewerkers zal blijven.

Cheques voor goede doelen van actie 'Ben loyaal koop lokaal''

201029 phe BenLoyaalKoopLokaal 3Deze zomer is de actie ‘Ben Loyaal, Koop Lokaal’ gehouden. Als onderdeel hiervan konden deelnemers een gedeelte schenken voor een goed doel. Vanmiddag overhandigde de gemeentelijke bedrijfscontactfunctionaris Willem van den Brand een cheque aan de drie goede doelen in Heeswijk-Dinther: Maarten Lucius van Drie Stroomhuis met elkaar, Marga Goossens van Laverhof en een vertegenwoordigster van Buro Lima.

Bakkerij Doomernik bestaat 50 jaar!

201009 PK bakkerij Doomernik 50 jaar 9Bakkerij Doomernik bestaat op 1 november 50 jaar!
Lambert en Marja Doomernik – de ouders van Berry – namen in 1970 de bakkerij van Thieu van Eerd in de Torenstraat over. Na grote verbouwingen en vele uurtjes werken hebben zij samen een prachtige bakkerij neergezet! Al snel een begrip in Heeswijk-Dinther waar veel klanten kwamen voor vers brood en een gezellig praatje. Klik hier voor meer foto's.

Wensboom bij Berne boek- en abdijwinkel

201024 pk Wensboom 03Bij de Berne boek- en abdijwinkel staat t/m 4 november een wensboom waar iedereen die wil een kaartje in de Wensboom kan hangen en een kaarsje kan aansteken voor geliefden. Een mooi klein alternatief op het grote Alle Zielen evenement wat helaas niet doorgaat.

Aanleg riolering Hoofdstraat gestart

201025 PK aanleg riolering Hoofdstraat 11Op 11 en 15 september berichtte ik u al over de werkzaamheden aan de Hoofdstraat. Het gevolg was dat op 14 september de weg werd afgesloten. Toen was het eerste werk het aanleggen en vervangen van diverse leidingen.

Groene schoolpleinen in Heeswijk-Dinther

201015 PK Schoolplein de Bolderik groener 5Er wordt in ons land meer en meer gewerkt aan groene schoolpleinen . Zo ook in Heeswijk-Dinther. Maandag 26 oktober wordt het groene schoolplein bij de basisschool de Bolderik geopend. Hier wat beelden van de voorbereidende werkzaamheden, verricht door Langenhuizen hoveniers uit Loosbroek. Klik hier voor foto's.  

Tekst: Peter Kriele