Redactioneel

Prinses Heidi in Laverhof

200225 jw Laverhof 24Dinsdagmiddag  bracht het edelachtbare Snevelbokken-college een bezoek aan het verzorgingshuis. De prinses en haar adjudante, vergezeld van 24 dansmariekes en de oud-prinsen maakten  met een polonaise hun opwachting in een overvolle tuinzaal.

'Hou het Simpel' in Laverhof

200224 jw CarnavalmaLlaverhof 18Een overdadig versierde tuinzaal was maandag het decor voor vele bewoners van Laverhof om de carnavals sfeer te proven. Koffie met soesje werden bij binnenkomst geserveerd. En in de loop van de middag kwamen frisdrank en snacks voorbij.

Je bent niet hip
De band Hou het Simpel zorgde voor stemmige muziek uit de zestiger jaren.
Na de pauze waren ook enkele carnavalskrakers te horen en Marga Goossens en Annelies Cornelissen, de organisatoren van deze middag, verrasten de Tuinzaal met een klassieker van Patricia Paay: "je bent niet hip, je bent niet rijk".

Brabants volkslied
De handjes gingen in de lucht en een bescheiden polonaise parade trok door de zaal. Het voluit meegezongen Brabants volkslied van Guus Meeuwis was de sfeervolle afsluiter van deze gezellige middag.

Meer foto's.

Tekst en fotografie Jacques Worms

 

Bovenbouwbal en Partynight

200224 RvH Bovenbouwbal 22Inmiddels is het carnaval in volle gang. Zo ook in de Snevelbokkenstal, waar de oudere basisschool jeugd naar het Bovenbouwbal kon en de middelbare schooljeugd naar de Partynight.

Carnavalsbridge

200224 cvdh Carnavalsbridge 20Carnavalsmaandag vaste prik: bridge bij CC Servaes. Velen hadden wel iets met carnaval, een kiel, een mutsje een petje, het zag er gezellig uit. 52 Paren, 24 spellen, 4 lijnen, 3 ronden vóór de pause en 3 erna, in totaal 24 spellen.

Carnavalsoptocht in Stal Dice

200223 pk Optocht 17Vanwege de slechte weersomstandigheden ging de optocht op deze zondag niet door. Net als bij vele andere verenigingen zoals in Heesch zijn de optochten afgelast of verplaatst naar een andere dag.
De sterke wind strooide dit jaar helaas ”roet in het eten”.

Ontbijtshow

200223 cvdh Ontbijtshow20VK Carnaval zondag,de traditionele ontbijtshow. Het was erg druk en je moest even een plaatsje zoeken waar je het goed gevulde bordje neer kon zetten, verschillende soorten brood, broodjes ham, kaas, gekookt of gebakken ei en spek, yoghurt, koffie, thee, je kon kiezen voor een geweldig ontbijt. 

Sleuteloverdracht

20 02 22 cvdh sleuteloverdracht20De koffie stond weer klaar in de Toren, mutje vol, heel het carnavals spul bij elkaar. Prins Sam, Prinsessen Heidi en Jasmijn en Adjudanten met vele familie daarvan aanwezig. Ook de dansmariekes met hun geweldig optreden.

Rein van Moorselaar (met echtgenote) die de sleutel kwam overhandigen, maar eerst werd er gevraagd of er iemand het spul wou testen uit de flesjes die hij bij zich had. Prinses Heidi en Mariëlle zagen er vanaf dus kwam de familie naar voren. Waar smaakt het naar???? Bier?? Ja kwam uit Heesch, in de voetbalkantine opgevangen pis, via Belgische universiteit weer terug, dus duurzaamheid. Het smaakte prima.

Meer foto's.

Dat alles werd met muziek van De Kornuiten opgevuld met als slot het Snevelbokkenlied.

Tekst en foto's: Corrie van der Heijden

Carnavalsmis Skôn vur mekare!

200222 cvdh Carnavalsmis28Carnavals dialectmis (Henk Habraken) 2020. 'Hallo allemaal wat fijn dat je er bent' in de goed gevulde kerk voor de opening van het carnavalsgebeuren van de Snevelbokken. Muziekintro door De Kornuiten. Openingswoord van Ben van Asperen, SKON VUR MEKARE, het carnavalsmoto van dit jaar.

Sfeerimpressie kinderoptocht

200222 RvH Kinderoptocht 01Ondanks de stevige wind ging de kinderoptocht vanmiddag gewoon door. Het was gelukkig wel droog. Het aantal deelnemers leek kleiner dan andere jaren, maar alle groepen zagen er heel verzorgd uit!