Redactioneel

Vier het leven met Quadrupel vatgerijpt 2022

221127 EM AfhaaldagBernebier 29vkNa twee jaar een sobere afhaaldag te hebben moeten organiseren, kon er dit jaar weer “uitgepakt” worden. Geen drive-thru, maar volop gezelligheid rondom en in het proeflokaal. De in 2021 gebrouwen Quadrupel die een jaar lang in houten vaten heeft mogen rijpen waarin voorheen whiskey en rum heeft gezeten, lag er klaar voor!

 

Alle 650 mensen die de special-edition besteld hadden, konden hun fles binnen een tijdsslot ophalen, zodat er voor iedereen ook ruimte was om in het proeflokaal wat te drinken. Daar kon men dit jaar voor het eerst ook een flesje van 33 cl van de special edition bestellen om de Quadrupel met een vleugje van de geur en smaak van whiskey en rum alvast te proeven.
De vrijwilligers van Berne Abdijbier houden ook wel van een experimentje. De Abt Generaal Quadrupel 2019 hebben ze na drie jaar donker en koel lageren uit de kelders gehaald. In die drie jaar is er een verrassende smaak ontstaan met subtiele tonen van sherry, port en vijgen. Een geslaagd experiment vinden ze zelf. Deze vintage-editie was op de ophaaldag ook te proeven en zo lang de voorraad strekt in de winkel bij het proeflokaal te koop!

 Klik hier voor foto's.

Tekst en foto's: Esther Mollema

 

 

 

Wakker worden Sinterklaas!

221127 EM SintinBedstee 6vkEen beetje gespannen schuifelen de aanwezige kinderen met hun ouders de stal van de museumboerderij in. En wie staat daar? Ozosnel, het paard van Sinterklaas!
Vanuit de stal ruiken we het haardvuurtje in d’n herd al. Wat een gezellig sfeertje! Logisch dat Sinterklaas dit weekend de Museumboerderij als overnachtingsplek heeft uitgekozen.

SP-kinderlintjes uitgereikt

221119 PK uitreiking klinderlintjes door SP 4In de gewelven van kasteel Heeswijk zijn zaterdagavond 19 november negen SP-kinderlintjes 2022 uitgereikt.
De onderscheiding is een initiatief van de SP om kinderen die iets moois bijdragen aan de maatschappij in het zonnetje te zetten. Dit jaar was de tweede editie. Niemand minder dan Lilian Marijnissen heeft de lintjes uitgereikt.

Het favoriete logeeradres van Sinterklaas en de Pieten

221115 EM Sint op het kasteel 29Ook dit jaar logeren Sinterklaas en de Pieten weer in kasteel Heeswijk. En ook dit jaar is iedereen weer welkom om een kijkje te komen nemen!
Ozoslim, de speur-verhalen-piet, neemt je d.m.v. een audiotour en een speurplaat mee door het kasteel. Tijdens de tour hoor je door het hele kasteel geluiden van Sint en Piet, maar je ziet ze niet. Een magische beleving!

Sinterklaas is in HaDee!

221113 RvH Sinterklaas 33De Sint had de zon meegenomen uit Spanje. Bij stralend weer trok hij van de Dintherse kerk naar de Heeswijkse kerk. Onderweg nam hij uitgebreid de tijd om handjes te schudden, tekeningen in ontvangst te nemen en een praatje te maken.

Overweldigende belangstelling woonlocatie Nobisweg/Hommelsedijk

221109 phe WoonlocatiesHommelsedijk Nobisweg 2Het liep storm bij de inloopbijeenkomst in de Toren over de woonlocatie Nobisweg/Hommelsedijk. De gepresenteerde plannen laten een grote variatie aan woningtypes zien, waar overigens nog het nodige aan kan veranderen. Er was volop gelegenheid om vragen te stellen en woonwensen te uiten. Meest gestelde vraag: Wanneer start de bouw? Duidelijk werd dat dit zeker niet eerder dan over twee jaar zal zijn. 

Klik hier voor foto's. 

Tekst en foto's: Piet van Helvoort

Herbouw schob museumboerderij

221108 PK herbouw schob bij museumboerderij 3Het bezoekerscentrum van de museumboerderij brandde in de nacht van 10 op 11 oktober 2021 bijna helemaal af. Al snel werd besloten tot herbouw.
Na allerlei voorbereidingen door Stichting het Geleer, eigenaar van de gebouwen, in goed overleg met Stichting Meierijsche Museumboerderij, die de gebouwen als museum gebruikt, is men uiteindelijk in zee gegaan met de plaatselijke aannemer: “V&S Authentiek bouwen”.

Amicanto viert 35-jarig bestaan

221105 phe Amicanto 14Amicanto maakte zaterdagavond een feestje van zijn 35-jarig bestaan. Alle bezoekers werden in ccServaes verwelkomd met een glaasje bubbels. Amicanto opende de avond met een optreden onder leiding van dirigent Ludwig Atteveld. Daarna kwam het Udense barbershopkoor Quadrupel met diverse amusante liederen. Met een swingend optreden kreeg jazzcombo Ludwig Atteveld het publiek bijna op de vloer.

Na de pauze was het weer de beurt aan Amicanto met een reeks mooie liederen, tot veler verrassing onderbroken door een zogenaamd ongenode gast. Op een lollige manier nam zij Amicanto en zijn dirigent op de hak en prees hen daarna de hemel in.

Het koor sloot af met een toegift, waarna de bar weer open ging voor een geanimeerde nazit.

Klik hier voor foto's.

Tekst en foto's: Piet van Helvoort

39e Taartenschaaktoernooi

221023 rve Taartenschaaktoernooi 3Na 3 jaar kon SV Caïssa weer haar jaarlijkse taartenschaaktoernooi houden. Het werd weer een geanimeerd toernooi met 21 deelnemers van 8 tot 80 jaar. Schaken is duidelijk een sport voor alle leeftijden.

Jubileumvoorstelling Toneelvereniging Kantlijn

221009 cvdh Kantlijn 23Op 7, 8 en 9 oktober vierde toneelvereniging Kantlijn haar 35-jarig bestaan door de allereerste kinderproductie van 35 jaar geleden nog eens op te voeren. Destijds speelde dit zich af in Soos Ons Dorp. Nu werd de voorstelling “Klaartje met het aardje naar haar vaartje” in het Willibrordcentrum opnieuw een groot succes. Er werd door de volwassen leden voor kinderen gespeeld, met op zaterdag en zondag live muziek van de Kantlijnband.