Redactioneel

Nieuwe wind in Heeswijk-Dinther

210301 rva voorjaar10Veel mensen vinden het maar vreemd. In amper twee weken zijn we van sneeuw omgeschakeld naar de lente.
We namen elke kans aan om te gaan schaatsen en te genieten van de witte pracht.
Nu zijn we druk in de tuin bezig.

In-door-Out toernooi bij HDL

210227 RvH HDL In Out Door Toernooi 19Wat doe je als je vanwege corona geen zaalcompetitie mag spelen? Als je onder de 18 jaar bent maar niet met z’n allen binnen mag hockeyen? Dan ga je naar buiten! Dan wordt in door…. out! Onder deze naam organiseert Hockeyclub HDL een hockeytoernooi voor haar 145 jongste leden.

Restaria Ritchie – Tijd voor iets nieuws

210218 rva ritchie10Na 27 jaar, met volle passie hard werken in Restaria Ritchie, is het voor Richard en Bouke tijd voor iets nieuws. Zij hebben daarom de zaak overgedragen aan Danielle van der Zee. De naam en de kwaliteit van de zaak blijven voortbestaan, maar…… met een nieuwe eigenaar aan het roer.

Inrichting Hoofdstraat deel 6

20210219 PK Reconstructie Hoofdstraat 6 10 VIERKANT 10Interview met Cor van Gemert op 11 februari 2021
 
Actief Burgerschap, de KBO’s van Heeswijk en Dinther en vele dorpsbewoners maakten zich al jaren ongerust over de verkeersveiligheid over de Traverse in Heeswijk-Dinther en dan met name de Hoofdstraat, St.Servatiusstraat en Brouwersstraat.

Goed doorstaan of goed gedaan?

NFoto blog 2u het er naar uitziet dat er een einde komt aan deze vreemde tijd, denk ik aan wat we de afgelopen maanden hebben veranderd en hoe alles dadelijk zal zijn.

Als het dadelijk allemaal weer kan…..Wat willen we dan gaan doen? Wat missen we nu het hardst? Eindelijk weer naar de kapper, een pilsje met wat vrienden, een keer lekker uit eten of gewoon gezellig een spontaan kopje koffie.

Snevelbokkenjacht

210215 pg Snevelbokkenjacht 07Het coronavirus houdt carnaval vierend Brabant stevig in haar greep. Geen enkel van de normale activiteiten in Snevelbokkenland kon dit jaar doorgaan. Stichting Carnaval HDL heeft creatieve oplossingen bedacht om toch zoveel mogelijk het carnavalsgevoel in het dorp te krijgen.

Schaatsplezier op de Klotbeek

210214 PK SchaatsenopdeKlotbeek 3Zondag was de laatste dag dat je nog van het winterweer kon genieten. Was het niet voor het schaatsen dan toch van die mooie witte wereld, die we de laatste jaren zo weinig zien.
Drie dagen lang werden de schaatsen onder gebonden.

Carnavals autospeurtocht

210212 RvH Auto Carnavals Speurtocht 10Dit weekend zou het carnavals gedruis zijn begonnen. Helaas gooit ook hier corona roet in het eten. Maar dat mocht de pret niet drukken voor BSO de Draken uit Heeswijk-Dinther en BSO de Belhamels uit Loosbroek. Deze BSO's organiseerden al eerder een online Halloween bingo en een online Nieuwjaars quiz om zo toch veel activiteiten met kinderen en ouders te kunnen doen.

Schaatsplezier in Heeswijk-Dinther

20210212 PK schaatsplezier in Heeswijk Dinther 1 VIERKANT 01Na enkele vorstdagen kon er in Heeswijk-Dinther weer eens een keer geschaatst worden. Natuurlijk maakte de jeugd daar  gretig gebruik van. Eén van de plassen was de grote vijver bij Frits van Eerd aan de Meerstraat in Heeswijk. Overigens het Brabants Dagblad vermeldde deze dag al dat men daar kon schaatsen.

90 lentes jong op Valentijnsdag

riek den otter vermeulen 01Negentig jaar wordt ze, a.s. zondag: Riek den Otter- Vermeulen. Zelfstandig wonend aan de Jonker Speelmanstraat. Riek: " Nee hoor, ik doe alles nog zelf. Alleen zo nu en dan een particuliere huishoudelijke hulp."

Kabouters zoeken in de sneeuw!

2021 02 07 EM kabouterpaadje 02

Dit weekend heeft zich een tweede kaboutervolkje gevestigd in ons dorp. Ze zijn gespot bij de dier- en tuinweide. Met hun gekleurde mutsjes steken ze goed af tegen de witte sneeuw, maar het blijft speuren! Gaan jullie op zoek in dit winterwonderlandschap?

HaDee agenda

Geen evenementen