Redactioneel

160530-wvdl-Bolderik74VOORKANTVandaag viert openbare basisschool De Bolderik het feit dat de school aan het einde van dit schooljaar 30 jaar bestaat en het is feest.

Foto's van de morgen
Foto's van de middag 

Het zou De Bolderik niet zijn, als dit feest niet uitgebreid gevierd wordt. De leerlingen verzamelen zich zoals iedere maandagochtend in de gemeenschapsruimte voor de weekopening. Dit keer is het echter wel een bijzondere start van de week. Normaal gesproken staan de leerlingen centraal in de weekopening. Maar vandaag is het de school zelf.

De directeur, Margo van Uden, vertelt dat het gebouw, voor de viering van deze verjaardag, op allerlei terreinen is opgeknapt. Uitgangspunt daarbij was duurzaamheid. Zo is er een nieuwe dakbedekking gekomen, er zijn zonnepanelen geplaatst en alle lokalen zijn voorzien van led- verlichting. Verder is de gehele school is van binnen en buiten opnieuw geschilderd.

De leerlingenraad heeft in verband met dit feest een poster ontworpen waarop de regels en uitgangspunten van de school weergegeven worden. Acht handen reiken naar elkaar. De leden van de leerlingenraad vertellen om de beurt over hun ontwerp. De acht handen staan voor de 8 groepen van de school, de 8 letters van het woord bolderik en de 8 kleuren van het logo van de school. De handen staan in een kring omdat dat de verbondenheid met elkaar toont en tevens iemand welkom heten. In elke hand staat een woord, dat hoort bij De Bolderik. De handen geven ook aan waar de school voor staat: Leren met je hart, hoofd en handen. De woorden zijn: sfeer, toekomst, leren, ontwikkeling, cultuur, mijzelf, de ander en materiaal. Bij ieder woord geven de kinderen een verklaring, die vooral gaat over hoe je op de school met elkaar om dient te gaan.

Na de leerlingenraad is het woord aan burgemeester Moorman, die de opening van het feest gaat verrichten. Zij laat de kinderen ‘lang zullen we leven’ zingen en nodigt hen dan uit mee naar buiten te gaan om ballonnen op te laten. Gelukkig is het even droog en kan de burgemeester buiten het sein geven de ballonnen los te laten en daarmee is het feest geopend.

Voor de leerlingen bestaat het feest vandaag uit het volgen van workshops over muziek, dans, streetdance, rap en streetbeats. En als ze even pauze hebben, dan krijgen ze taart met limonade. Dat hoort tenslotte bij een echt feest. Na de middag zijn de ouders uitgenodigd om datgene, wat de kinderen deze dag hebben geleerd, in de praktijk te brengen tijdens verschillende demonstraties en presentaties. Dat alles vormt een mooie afsluiting van een feestelijke dag.

Foto’s : Wim van der Lubbe
Tekst: Fred Lennings
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen