Redactioneel

A160504-wvdl-OpenPodium61VOORKANTVoor de achttiende keer werd het Open Podium georganiseerd in de Kersouwe. Heleen van de Veerdonk praatte de avond aan elkaar op eigen wijze. Zij begon dan ook met een terugblik op vorig jaar:’Een ‘zeikende’ voorstelling, een avond voor de plu en de regenjas en daarom nu ook maar geen voorspellingen over het weer voor vanavond! En beginnen we maar direct op deze zomerse avond met het eerste optreden.’
Meer foto's

Opvallend veel zangtalenten deze keer en het leek dus wel een beetje op de Voice, alleen hoefde het publiek geen stemmen uit te brengen, maar alleen te gaan genieten.

De coverband Reset uit Schijndel beet de spits af met muziek uit de jaren zestig en zeventig. Zij wisten direct de stemming te zetten voor de hele avond.

Eva van Beek en haar begeleidster Carlijn op gitaar wisten de gevoelige snaar te raken bij het publiek. Eva kan niet alleen prachtig zingen, maar ook honderduit ‘kletsen’, een veelzijdig talent dus.

De rockband Take Over liet horen waar drie jonge boys en one girl toe in staat waren.

Ad van Schijndel, onze trouwe Hesikse Kersouwe dichter en organisator liet in zijn gedichten de woorden in onze taal wonderen verrichten. Hij verlootte zijn gedichtenbundel onder het publiek. De laatste vraag die ze moesten beantwoorden was: hoeveel bezoekers heeft de Kersouwe vorig jaar gehad? De kandidaten zaten er ver naast want het hoogste bod was vijfendertighonderd. Maar het juiste aantal was : 45.000 !!!

Sprightly een koor uit Uden. Zij hadden hun beste fan van drie jaar meegebracht, want die riep na het eerste lied luidkeels vanuit de tribune : ‘Mooi mama!’

Duo Rosetti waren met zijn vieren, dat was al opmerkelijk. En zij begonnen met de aankondiging: ‘Het eerste nummer en dat is niks aparts, want dat doet iedereen toch?’

La Orfeon uit Loosbroek liet weer eens horen hoeveel zangtalent uit dit dorp komt. Heleen maakte naar de dirigent Peter de opmerking:’Peter gij wist ok nie waar ge aan begon, ’n soort ontwikkelingswerk. Maar het goed gelukt!’

Stef van de Heuvel uit Veghel was met zijn dertien jaar het jongste talent van deze avond. Maar heeft al veel op zijn naam staan, waaronder de Voice Kids. Een multitalent, die prachtig zingt, piano en gitaar speelt. Daar gaan we vast en zeker nog meer van horen.

Aniek Dortmans woont nu in Utrecht, maar komt van oorsprong uit ons dorp. Voor haar een Home Sweet Home. Zij droeg enkele van gedichten voor, maar liet ook horen dat ze best een avond aan elkaar zou kunnen praten, misschien ook talent als cabaretière?

Fifty Fifty met Tom op de accordeon. Tom is vorig jaar persoonlijk ontdekt door onze presentatrice Heleen op een donker pad in de bossen van Heeswijk. Met een verrassende zanger die we allemaal kennen als acteur bij de grote producties in de Kersouwe Olaf Seuntjes, wisten zij rond de klok van twaalf met een enthousiast publiek deze 18de editie van het Open Podium af te sluiten.

Tekst: Ine Zonneveld

Foto’s: Wim van der Lubbe

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen