Redactioneel

SPORTDAG12Heel vrolijk komen de eerste deelnemers om negen uur al in Loosbroek aan. Ze hebben er zin in.
Ze komen uit heel Brabant en zelfs Limburg en Gelderland zijn van de partij.

meer foto's

Vijftig jaar geleden waren ze als jongeren druk in de weer met hetzelfde soort oefeningen. Het is dus geweldig dat ze het nu nog kunnen, al is het dan wat rustiger. De dames doen ook nog balwerpen en de heren touwtrekken. Hardlopen doen de dames niet meer, de heren wel. Die doen nog de estafette 80 meter en de 800 meter. Het is mooi om de zien hoe fanatiek ze soms nog zijn.

De oudste deelneemster is 85 jaar en de oudste deelnemer 87 jaar. De gemiddelde leeftijd is tussen de 70 en 75 jaar. Dus zijn de ouderen echt nog wel in beweging.

Ieder jaar wordt het georganiseerd op een andere plaats, dit jaar was Loosbroek aan de beurt. De Boerenbond van Loosbroek heeft het georganiseerd me hulp van de sporters Dinther-Loosbroek.

Voor de sporters is het ook heel leuk om een thuiswedstrijd te hebben, met veel bekenden langs het veld en op de tribune. Jammer dat de harmonie van Dinther het af moet blazen want de regen is slecht voor hun instrumenten, maar met goede mars muziek en wat regenjassen gaat het defilé toch door. Na een kort maar mooi openingswoord door burgemeester Marieke Moorman kon het optreden voor het publiek beginnen.

Na afloop worden de prijzen uitgereikt door verschillende mensen die de sportdag mede verzorgd hebben. Afdeling Dinther Loosbroek kreeg natuurlijk ook enkele bekers. De mannen worden vijfde in het algemeen klassement en kregen daarvoor een prachtige beker en de dames krijgen een beker de vrije oefening 2de plaats, gecombineerde oefening 2de plaats en het algemeen klassement 3de plaats.

Iedereen heeft er weer erg van genoten en kijkt al weer uit naar de volgende sportdag op 11 juni 2017 in Bladel.

Tekst:Anny van den Broek-Schouten
Foto's: Corrie van der Heijden

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen