Redactioneel

161015 Uitwisseling_harmonie_Schijndel_21Op zaterdag 15 oktober jl. vond er een uitwisselingsconcert plaats tussen Koninklijke harmonie Sint Cecilia uit Schijndel en Harmonie Sint Servaes uit Dinther. In een goed gevulde zaal van ’t Spectrum in Schijndel speelden beide orkesten een voorbereidingsconcert op een concertwedstrijd in november. Op 6 november speelt de Dintherse harmonie om de Jumbo Cup in Lieshout, terwijl drie weken later de Schijndelse harmonie op concours gaat in Veldhoven.

Iets na half 8 was de beurt aan de thuisspelende vereniging om het concert te openen. Met het inspeelnummer St. Thomas Choral werd afgetrapt, waarna het pittig Guernica van Jan Hadermann werd gepresenteerd. Als derde werd Symphonic Dances gespeeld, waarbij vijf verschillende stijlen ons door de wereldse dansvariatie namen.

In het tweede deel speelde de Dintherse harmonie onder leiding van haar dirigent Adri Verhoeven. Bijzonder was het dat Adri ook de dirigent van de Schijndelse vereniging is, zodat hij deze avond twee keer op de toppen van zijn kunnen mocht presteren. Dat ging hem heel goed af. Sint Servaes opende met This majestic land van Hoppé, waarna het stevige Nostradamus van Otto M. Schwartz werd uitgevoerd. In het tweede deel een luchtiger deel met Don’t let me be misunderstood, waarna met een Klezmer Karnival van Sparke feestelijk werd afgesloten.

Een nuttige concertavond voor beide verenigingen, waarbij op een aantal onderdelen ook zeker al het hoge niveau hoorbaar was. Het publiek genoot zichtbaar en hoorbaar van de mooie orkestmuziek. Er was overigens na afloop ook nog voldoende om aan te werken de komende weken, voordat beide vereniging voor de prijzen gaan.

Meer foto's.

Tekst en foto's: Lamber van de Ven

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen