Redactioneel

161210-phe-BuroLima 3Vertrek uit de Fokkershoek
Vanochtend om acht uur had Servaes voor de hele club de koffie al klaar. De taken werden verdeeld en iedereen ging aan de slag. Meer foto's. 

Toen ik rond negen uur bij de locatie in de Fokkershoek kwam, zag ik mensen sjouwen met bedden, manden met broden, allerlei soorten gekleurde was en eigenlijk was het hele gebouw al bijna leeg. Na een half uur vertrokken ze met volgeladen busjes en auto’s naar de nieuwe unit om daar alles in te richten. Rond vier uur zouden de kinderen komen. ”Wil je soms een ijsje?” wordt er nog even snel gevraagd door een van de medewerkers, ”want de koelkast moet leeg” voegt ze er lachend aan toe. 

Als ik even naar Lianne loop, kijkt ze nog even rond. “We laten wel iets achter wat fantastisch voor de kinderen was. Als ze na een drukke dag hier het pad op kwamen, dan zag ik de rust in hen terug komen.” Intussen pinkt ze even een traantje weg. Meteen komen een paar collega’s haar gevoel eventjes delen. “Maar het komt goed" zegt Lianne "we gaan nu weer naar een mooie nieuwe plek.”

De nieuwe unit
Als we bij de nieuwe unit aankomen, staan “de twee Maria’s” al klaar met de nieuwe gordijnen. Talrijke kleuren zorgen voor een warm welkom. Aan de groepsruimte grenzen twee kamers waarin kinderen kunnen verblijven die zich nog niet helemaal prettig voelen in de grote groep. “Langzaamaan proberen we de kinderen aan het groepsgebeuren te laten wennen” vertelt Lianne.
“Vrijdag komt unit twee” zegt een van de vrijwilligers, ”dus we gaan nog even door.”   
Intussen luiden de klokken van de Dintherse kerk iedereen een warm kerstfeest toe.

Tekst José van der Heijden, fotografie Piet van Helvoort

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen