Redactioneel

161212-jvdb-Kerstmarkt 02Twee paarden met rinkelende bellen staan voor de arrenslee gespannen en wachten geduldig op het volgende rondritje. De koetsier helpt een gezin met kinderen en oma in de slee en zet dan zijn paardjes in gang. Zo’n plaatje hoort toch ook echt bij kerst, jammer dat de sneeuw ontbreekt.  Meer foto's.

Ook binnen is het gezellig met heel veel verschillende kramen. Er is van alles te koop en te zien, van eigen gemaakte kerstkaarten tot prachtige sieraden. Zo heeft het koor Mi Canto een eigen kraam met kerstspulletjes die ze zelf gemaakt hebben van gerecycled materiaal. Ik kocht bij hen bijvoorbeeld een boomstammetje waarop Jozef, Maria en het kindje Jezus was geschilderd. De kraam van Annemiek vd Bosch krijgt ook veel belangstelling, zij verkoopt ‘Engeltjes’ waarvan de helft van de opbrengst voor Kika bestemd is….een mooie kerstgedachte. Annemiek werkt als dagbestedingscoach op de gesloten afdeling voor mensen met dementie op Laverhof, dus een klein beetje een thuiswedstrijd. En natuurlijk ontbreken de zelfgebreide dassen, handschoenen, mutsen en sokken niet en de kerststukjes voor op de tafel. En zelfs een live zingende kerstboom !!!

Alle bewoners worden getrakteerd op lekkere hapjes en een drankje. Bij Het Dinthers Eethuis, De Toren en De Leygraaf kunnen ze uit de mooiste kersttoetjes kiezen en proeven. Bij de Cleefse Hoeve een ijsje en dan in de grote zaal gaan luisteren naar het koor Potpourri uit Schijndel onder leiding van Antoinette van Amerongen. Onder het genot van een kopje koffie of een glaasje Glühwein komen alle kerstliederen voorbij en wordt er soms ook zachtjes meegezongen.

Een sfeervolle en gezellige avond voor de bewoners, hun familie en dorpelingen. En dat het gewaardeerd wordt blijkt wel uit de file die er ontstaat door de rollators en rolstoelen die door de gangen worden voortgeduwd.

Tekst: Ine Zonneveld
Foto’s: Jan van den Bosch

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen