Redactioneel

170304-CvdH-Heilig Beeld_4Dit Heilig Hartbeeld staat bij mij in de tuin. Voorheen was dit de tuin van de Zusters Franciscanessen. De Zusters hebben zich op een gegeven moment teruggetrokken uit Dinther. Het hele complex met tuin is toen verkocht aan de Fam. Dortmans.
Ik woon in de voormalige tuin van de Zusters, waar ik huurder ben van een bungalow.
 
 
In het contract is mede bepaald dat het beeld er te allen tijde moet blijven, gezien eventuele bouwplannen. Het mooie aan het verhaal is, dat het dit jaar, 2017, 150 jaar geleden is, dat de Zusters Franciscanessen zich hier vestigden. Een dochter van de Fam. Dortmans heet toevallig Francis.
Achter mijn tuin staan momenteel 2 units, die gebruikt worden voor kinderen met een verstandelijke beperking, BURO LIMA. Er zijn plannen voor nieuwbouw, dus permanente bewoning.
 
WAT GAAT ER GEBEUREN MET HET BEELD?
Vanuit gemeente en heemkundekring is gevraagd voor eventuele suggesties aangaande verandering van straataanduiding, i.v.m. 150 jaar bestaan.
De huidige benaming is Raadhuisplein, ik zou dit graag veranderen in Zusters Franciscanessenweg, Limastraat of ’t Kloosterhofke mag ook.
 
Francis Dortmans
 
Foto's: Corrie van der Heijden
 
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen