Redactioneel

170303-wvdl-BoekenkastServeas14VOORKANT KopieDe meeste bezoekers die wekelijks in cultureel centrum Servaes komen zullen nog niet eens de kast hebben zien staan in de hal van Servaes,ze lopen er zo aan voorbij. Sinds een paar maanden staat daar toch echt een heuse boekenkast. Een kast vol boeken die door iedereen gelezen kunnen worden. Het initiatief komt van buurtvereniging De Drie Dreven.

Een van de bewoners uit de wijk..
Jos van Eerd:’’We willen graag wat bekendheid geven dat er voor iedereen de mogelijkheid is om een boek uit te kiezen. Er staat van alles, van geschiedenis boeken, romans, politiek en bijvoorbeeld de serie Snoecks, prachtige fotoboeken. Zelf had hij ook een koffer vol boeken bij zich om aan te vullen,’’ van mijn schoonvader gekregen, ook zo’n verzamelaar.’’ En dat is natuurlijk ook met iedereen zo; je verzamelt zoveel om je heen in een mensenleven en op deze manier hebben de boeken nog een tweede leven. Want boeken weggooien dat doe je natuurlijk niet, vroeger waren mijn ouders al beheerder van de parochiebibliotheek in Rosmalen. Toen ik nog een touringcarbedrijf had nam ik zelf ook boeken mee voor de reizigers, vooral voor de Nederlandse emigranten uit Canada die door Europa reisden, die waren er tuk op.
Ik hoop boeken te vinden van Terlouw, Midas Dekkers, Raoel Heertje’’.
 
Actieve buurt
170303-wvdl-BoekenkastServeas13VOORKANT Kopie_KopieVan Eerd:’’Dit jaar organiseren we voor de 26e keer de jaarlijkse rommelmarkt, altijd een succes, verkopen daar ook onze boeken en platen. We houden kaartavonden, organiseren fietstochten en we hebben een buurt-app, ook niet onbelangrijk’’. Een levendige buurtvereniging.
 
 
Tekst: Wilma van Zoggel
Foto’s: Wim van der Lubbe
 
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen