Redactioneel

poes jac_w_5_of_10Consternatie in de buurt van de Bovenmeester, vrijdag namiddag. Een kater met de naam Poep zou uit een dennenboom worden gered. Eigenaresse Amy had de brandweer gewaarschuwd en die zouden de klus wel even komen klaren. Meer foto's.

Hoogwerker
Al twee dagen zat de kater angstig hoog in de takken van een boom op de hoek van de H.Stokstaat en de Kerkstraat. Een bakje met voer aan de voet van de boom was niet aanlokkelijk genoeg om naar beneden te komen. Bij aankomst van de lokale brandweer bleek dat alleen met een hoogwerker redding mogelijk was. Het Veghelse corps is daarmee uitgerust en zij mochten, na te zijn gewaarschuwd, de kat uit zijn benarde positie redden.

Het hazenpad
Toen drie brandweerlieden op ongeveer 8 meter hoogte de kat naderden, trok die de stoute schoenen aan, en gleed in razende vaart langs de boomstam omlaag, tolde op de grond van schrik een paar keer rond, en verdween in razende vaart uit het zicht.
Het massaal uitgeruste brandweercorps en de toeschouwers verbouwereerd en tegelijktijd geamuseerd achter zich latend. Missie geslaagd, maar wel op initiatief van de kat zelve.

Amy kon Poep even later, na een korte zoektocht, toch weer in haar armen sluiten. De kater had zich alsnog verzoend met zijn lot!!!
 
Tekst en foto's: Jacques Worms
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen