Redactioneel

Politieke partij Blanco organiseerde een thema-avond over het verkeer.
Bij binnenkomst in het Willibrordcentrum kon men op kaarten van de 4 dorpskernen (Loosbroek ontbrak) met een rood kruisje de knelpunten aangeven. Deze avond waren er – hoewel heel Bernheze aanbod kon komen - alleen belangstellenden uit Heeswijk-Dinther aanwezig. Vanzelfsprekend kregen vooral de Hoofdstraat en St.Servatiusstraat kruisjes; daarnaast ook de Abdijstraat en de
Torenstraat.
Ook men nog van de ideëen-bus gebruik maken.

Na een inleiding van Marko Konings had Lambert van de Ven de leiding van deze avond. Die dat overigens voortreffelijk deed.

Iedereen kon zijn/haar wensen kenbaar maken. Daar werd ook druk gebruik van gemaakt. Zo wilde men graag het zware verkeer in het dorp, dat hier geen bestemming heeft, weren. Het kiest blijkbaar ons dorp als sluiproute.
Daar hebben de bewoners van de Abdijstraat en Meerstraat last van. Ook het (vracht)verkeer uit de richting Vorstenbosch moet geen route meer door de Nobisweg, Kerkstraat en verder kiezen, maar eerder naar het industrieterrein kunnen afslaan.

Natuurlijk kwamen er nog meer knelpunten aan de orde, zoals de smalle en onveilige traverse. Actief Burgerschap stelde in dit verband voor om het centrum met Plein 1969 en de supermarkten als kerngebied aan te wijzen waar voetgangers en fietsers veilig kunnen oversteken, maar nog wel op het Plein geparkeerd mag worden. Er werd daar zelfs een “knip” voorgesteld, maar dan zouden – onder enige hilariteit – Heeswijk en Dinther weer gescheiden worden.

Na de pauze werd naar mogelijke oplossingen gezocht.
 
Tekst en foto's: Peter Kriele
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen