Redactioneel

170420-PK-lezing Mgr._Bekkers-3De lezing over Mgr. Bekkers bij de heemkundekring De Wojstap werd druk bezocht.
Hij werd dan ook verlevendigd met veel foto’s en enkele filmbeelden. Want Bisschop Bekkers was toentertijd erg populair mede dankzij de televisie en de radio waarop hij veelvuldig te zien en te horen was.Meer foto's. Hij maakte toen graag gebruik van dit vrij nieuwe medium (T.V.) Bekend werd hij door zijn T.V. uitzendingen bij Brandpunt en “Bij Mies Bouwman in de stoel”.
Wat dat betreft mocht je hem rustig ijdel noemen. Dat moest hij toch wel bekennen. Hij heeft toen ook deelgenomen aan het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965), dat vele veranderingen beoogde. Maar dit had in Nederland door de bisschoppen Simonis en Gijsen een gering effect, omdat die veel vernieuwingen (o.a. anti-conceptie) tegen hielden.
 
Gelukkig is wel het Nederlands als taal in de liturgie meer ingevoerd en is de priester ook tijdens de die liturgische bijeenkomsten in beeld gekomen doordat het altaar is omgedraaid en naar voren gebracht.
Toevalligerwijs? is onze bisschop Mgr. de Korte op 14 mei 2016 geïnstalleerd op dezelfde dag dat Mgr. Bekkers 50 jaar geleden in St.Oedenrode is begraven.
En dit werd in 1966 volledig en onder grote belangstelling door de KRO uitgezonden.
 
Foto’s en tekst: Peter Kriele
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen