Redactioneel

170425-FL-jumbo voorkantDe Jumbo in Hadee gaat drie weken dicht. Vanaf dinsdag 6 juni is de verbouwing zo ver dat de winkel tijdelijk gesloten moet worden. Winkelen en verbouwen gaan dan niet meer samen. Woensdagmorgen 28 juni zal de supermarkt feestelijk worden heropend met taart en andere traktaties voor jong en oud.
 
 
Niels Merkelbach, de bedrijfsleider van de Jumbo, vertelt dat het niet anders kan. Muren worden tijdens de sluiting afgebroken of verplaatst en daarna kan men beginnen met de inrichting. De klanten wil Jumbo graag ontvangen in de winkels in de omgeving zoals in Schijndel en Veghel. Het personeel zal zich de eerste twee weken bezig gaan houden met bijscholing en stages. De derde week zijn alle krachten nodig om de supermarkt weer helemaal in te richten en te bevoorraden.
 
Tijdens de drie weken wordt de zuidgevel drie meter opgeschoven naar het noorden en maakt men van het bestaande en het nieuwe gedeelte een geheel. Aan drie buiten zijden van de supermarkt zie ja daarna donkergrijs opgemetselde muren met hier en daar felgekleurde stenen. Het oude hogere gedeelte en de voormalige woning zullen een contrasterende grijze kleur krijgen gecombineerd met rode dakpannen.
 
Op het laatst wordt de parkeerplaats aangepast. Niels vertelt dat er een extra rij parkeerplaatsen bij komt en dat het geheel opnieuw geasfalteerd wordt. Op het enorme dak zet men uiteraard een grote hoeveelheid zonnepanelen die er voor zorgen dat de winkel redelijk zelfvoorzienend zal zijn op het gebied van elektriciteitsgebruik.
 
Na de heropening zal duidelijk worden wat er allemaal veranderd is.
Als je binnen komt is het de bedoeling dat je eerst een scanner van de wand af haalt, waarmee je de boodschappen zelf kunt scannen. Je doet ze dan meteen in de tas en bij de kassa lever je de scan in. Je bent dan echt veel sneller klaar.
Je kunt ook je boodschappen op de website bestellen. Als je dat gedaan hebt, krijg je een code. In de winkel staat een PUP zuil, het zogenaamde Pick Up Point. Als je daar de code intypt, komt een medewerker de boodschappen naar je toe brengen. Dan ben je dus wel heel erg snel klaar. Op zelfde plaats in de winkel vind je ook een pinautomaat en een oplaadzuil voor je Ov-kaart.
 
Andere nieuwigheden in de supermarkt zijn de afdeling met schepvis, de vergrote sushibar, een vak met diepvriesvlees en de verkoop van verse meeneem pizza’s. Er komt tevens een Coffee Corner met een zitje en een kinderhoek. Niels Merkelbach is trots op het feit dat het speciale winkelassortiment met producten voor kinderen zal worden uitgebreid en dat kinderen in de Jumbo altijd gratis fruit kunnen halen. Gezonde voeding wordt op die manier gepromoot.
 
Foto’s en tekst: Fred Lennings
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen