Redactioneel

180205 jvdh Gewaarde Vrijwilliger 10Ine zet zich al jaren als vrijwilliger in voor de bewoners van de Kastanjedreef. Sinds 2011 wordt ieder jaar een van de vrijwilligers van Laverhof in het zonnetje gezet. Op Laverhof zijn zo'n 300 vrijwilligers actief en er is veel respect voor alles wat door deze mensen voor en met de inwoners gedaan wordt. Dit jaar werd Ine van Emmerik de ‘gewaardeerde vrijwilliger’. Laverhof werkt tijdens de carnavalsdagen nauw samen met de carnavalsstichting van Snevelbokkenland, dus Ine kreeg vandaag zo rond vijf uur bezoek van prins Driekus en zijn gevolg. Samen met collega’s en een inwoner van Laverhof feliciteerde hij Ine met haar benoeming en bedankte haar voor haar grote inzet.
 

Ine als vrijwilligster
Ine van Emmerik houdt er helemaal niet van dat er zo veel woorden aan haar inzet voor de inwoners wordt besteed. Maar toch… is vrijwilligster Ine onmisbaar op de afdeling. Je kunt altijd een beroep op haar doen en samen met de versiergroep zorgt ze dat de afdeling er altijd gezellig uit ziet. Om de week draait ze mee met de tuinactiviteiten, bijvoorbeeld bloemschikken of een uitstapje naar Intratuin. Bovendien is zij ook nog de persoonlijke vrijwilligster van een van de bewoners, met haar doet ze iedere woensdag iets gezelligs. Soms gaat ze ook winkelen met bewoners.
“Ine is van alle markten thuis. Ze verdient het om in het zonnetje gezet te worden”, aldus haar collega's.
 
Ine vertelt
“Ik ben vanaf het begin actief bij de mensen met klachten rondom dementie. Ik zou niet anders willen. Als zij tevreden zijn is dat voor mij voldoende. Hun glimlach betekent voor mij heel veel.”
 
Tekst en foto's: José van der Heijden
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen