Redactioneel

210623 pg Regenboogzebrapad 21Het initiatief van Ferre Otjens (7) voor een regenboogzebrapad is door de gemeente Bernheze omarmd. In de vroege ochtend van 23 juni kon na het drogen van het wegdek een aanvang worden gemaakt met het opspuiten van de witte strepen. Daarna zijn de regenboogkleuren aangebracht.

Rond half drie was een grote groep belangstellenden samengekomen op het kruispunt van de Hoofdstraat bij Plein 1969. Nadat wethouder Rein van Moorselaar een paar woorden had gesproken nam Ferre de schaar van hem over. Ferre benadrukte nogmaals: ”je mag zijn wie je bent!”. Daarna knipte hij het lint door en was het regenboogzebrapad geopend. Zelf mocht hij als eerste met zijn klasgenootjes en vriendjes het zebrapad oversteken.

Klik hier voor meer foto's.

Hiermee maak de gemeente Bernheze een duidelijk statement dat mensen vrij zijn om te zijn wie ze zijn. Dat dit niet overal het geval is hebben we de afgelopen dagen op het nieuws kunnen zien. Hongarije neemt een anti-homo wet aan en de UEFA verbiedt de stad München het stadion te verlichten in de regenboogkleuren.

Er is helaas nog een lange weg te gaan…..

Tekst en foto's: Peter Geubbels

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen