Redactioneel

210810 mvh TuinBewonderen 18Deze keer zijn we bij Berna van Beek aan de Jan Habrakenstraat in Dinther. We treffen haar in de voortuin, druk bezig tussen de planten en de bloemen: ‘’Ik ben altijd aan ’ t frotten in de tuin, onkruid wieden, nieuwe paadjes aanleggen, planten verzetten.’’. Voor in de tuin heeft ze van buxushaagjes olympische ringen laten groeien, natuurlijk heel actueel nu, het zijn er zes geworden in plaats van vijf’ lacht ze.

Tussen de bloemen en planten vind je hoekjes met eigen beelden van steen, konijntjes van klei, houten kaboutertjes. Haar man brengt wel eens een boomstam mee voor haar waar ze een beeld op kan zetten.

Klik hier voor foto's.

Geen gif in onze tuin
‘’Nee, er komt geen gif aan te pas, zegt ze stellig, wel een goedje op natuurlijke basis. Mijn man Mari maakt wijn van onze eigen druiven dus daar kun je geen gif bij hebben. Naast alle bloemen is er ook nog een grote groentetuin met allerhande groenten. De doorgeschoten andijvie levert zelfs nog prachtige bloemen op, gewoon de natuur zijn gang laten gaan’’. Overal ziet Berna de schoonheid van in en dat maakt dat het er zo mooi uit ziet. Op een paar kistjes staan weckflessen met boontjes van dertig jaar oud.
Een feest voor vogels, vlinders en bijen, en wij mochten rondkijken in dit paradijsje.
Dankjewel Berna.

Tekst: Wilma van Zoggel
Foto’s: Marjon van Herpen

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen