Redactioneel

240317 MvK Trekkertrek 34Vanuit de agrarische sector uitgegroeid tot een internationaal spektakel. Vrijdag 26 januari 2024 was de inschrijfavond in Cafe Kerkzicht. Daar hebben ongeveer 400 deelnemers zich voor dit evenement ingeschreven.

Er zijn 21 klasses en 4 banen met sleepwagens. Voordat de deelnemers van start gaan, worden ze eerst gewogen op de weegbrug. De deelnemer met de langste afstand is de winnaar in zijn klasse.
Dit spektakel is voor jong en oud een echt feest. Kinderen van de basisschool (leeftijdscategorie) hebben gratis entree en daar was een waar speelparadijs voor gecreëerd. Van een luchtkussen en zandbak tot schminken aan toe.

Klik hier voor foto's.

Ook de oudere jeugd kwam aan zijn trekken. Met de Modellandbouwers Holland, deze zijn in 2011 opgericht en bouwen in de schalen van 1:14 tot 1:16 modellen, fantastisch om te zien.

Bart Langens geeft mij een persoonlijke rondleiding langs de tractoren en daarbij een kort interview, daarmee vertelt hij: “De tractoren komen over heel Nederland hier naartoe, om mee te doen aan de tractor pulling. Eerst worden ze gewogen of ze allemaal aan het gewicht zitten, dat doen ze bij de weegbrug. Dan zet een mobiele kraan de gewichten in de trekkar, de tractoren gaan voor de trekkarren staan en geven een boel gas om op toeren te komen. Dan beginnen ze met trekken en gaan de gewichten per meter dat de tractoren rijden naar voren. Het wordt steeds zwaarder om te trekken en wie het verste komt heeft een prijs gewonnen. Buiten dat is het altijd gezellig met iedereen!”

Wist u dat het Trekkertrek spektakel volgend jaar haar 20 jarige jubileum gaat vieren? Ikzelf kijk er nu al naar uit!

Tekst en foto's: Monique van Kerkhof

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen