Redactioneel

240420 PK onthulling naam op appartementen aan Plein 1969 VIERKANT 23 Op de plaats van dit appartementencomplex aan het Plein 1969 stond voorheen de supermarkt COOP, gebouwd door aannemer Piet Jacobs. Vanuit de VéGé aan de Abdijstraat en vanuit de Spar in Dinther begonnen Michel Haeve en Hans de Visser daar deze supermarkt.

Nadat de heer Jansen na de familie Haeve nog even de zaak overnam kwam ze leeg te staan. 
Gelukkig was na enige tijd Peters Projectontwikkeling uit Schaijk in staat om hierin verandering te brengen en kocht hij op 1 oktober 2018 het pand.
Na enige oriëntatie over de herontwikkeling binnen het toenmalige bestemmingsplan sloopte hij de COOP en begon Peters Projectontwikkeling in 2021 met de bouw van het complex, bestaande uit bedrijfsruimten op de begane grond en appartementen op de eerste en tweede etage.
Mara Smulders kwam op het idee om dit complex een naam te geven.
Al snel kwam de naam Haeve naar voren. Velen hadden immers een goede herinnering aan die tijd.

Klik hier voor foto's.

Op zaterdag 20 april werd de naam van het gebouw onthuld door Michel en Annie Haeve in het bijzijn van hun familieleden en de bewoners. David Voets de voorzitter van de Vereniging van eigenaren overhandigde het echtpaar een boeket. Deze vereniging heeft ook het geld beschikbaar gesteld voor de naam “De Haeve”, welke bij de hoofdingang aan de Graaf Wernerstraat te zien is.

Hierna ging iedereen het gebouw in en werd in de hal een Powerpoint presentatie gegeven over de loop van de gebeurtenissen,waarbij Peter Smulders de nodige uitleg gaf. Vervolgens werd het beeldje in miniatuur van de vendelier onthuld, dat in de hal aan de wand hing. Het was indertijd door Peters Projectontwikkeling geschonken aan de gemeente. Het echte beeld aan de Graaf Wernerstraat moest vanwege vandalisme verhuizen naar het St.Babaragilde. Daarna haalde Cyril Haeve nog de vele herinneringen aan van hun leven bij de C-1000 en de COOP.

Graaf Wernerstraat
Wernard was Graaf van Oost-Friesland en erfde in 1591 het kasteel Heeswijk van zijn vader Maximiliaan. Hij moest gedurende de tachtigjarige oorlog voortdurend belegeringen van het kasteel doorstaan. Hij overleed in 1620 en werd in de oude kerk van Heeswijk begraven.

Tekst: Peter Kriele
Foto’s: Peter Kriele en Piet van Helvoort

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen