kwartelfilets met_cognacsausKwartelfilets met cognacsaus

Ingrediënten

* 750 gr.kwartelfilets (zijn kleine filets, diepvries mag ook, niet altijd vers voorradig)

* 6 plakken schwarzwalderham

* 375 g dikke champignons

* 6 kleine stronken witlof

* 1 bosje krulpeterselie

* 3 dl room

* 3 eetl. boter

* 3 eetl. hazelnoten

* 2 eetl. Amandelschilfers

* 6 eetl. cognac

* 3 eetl. olijfolie

* peper en zout

* rosti (blokjes, rondjes of sticks uit de vriezer)

Voorbereiding

- Snipper het witloof en de peterselie fijn. - Verwijder de voetjes van de champignons en snij heel fijn. Hou de hoedjes apart. - Bak de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. - Plet de hazelnoten fijn (doe ze ineen plastic zakje en rol er met een deegrol of glazen fles over) en meng daarna met de boter. Smeer het mengsel over de kwartelfilets. - Snij de ham in fijne reepjes.

Bereiding:

1. Leg de kwartelfilets naast elkaar in een ovenschotel en zet ± 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Draai halverwege om.

2. Leg de rosti na 10 minuten ook in de oven.

3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en stoof het fijngesnipperde witloof en de gesnipperde champignonvoetjes ± 2 min. Overgiet met 1/2 dl room en laat nog 2 min. verder gaar worden. Breng op smaak met peper en zout en voeg de fijngesnipperde peterselie toe. 3. Vul de champignonhoedjes met dit mengsel en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers. Schik in een oven-schotel en zet de laatste 10 min. bij het vlees in de oven.

4. Haal de kwartelfilets uit de ovenschotel en hou warm. Giet de cognac en 1,5 dl room in de schotel en schraap de braadresten los. Giet die saus door een zeef in een steelpan. Verwarm even en kruid met peper en zout.